2
Dirk Alexander, nina.be

Exclusief voor abonnees

“Zoveel geluk, en dat voor maar 19,99 euro”

Actrice en model Lize Feryn laat ons meeproeven van haar leven, met veel humor, jus en shazam. Zus Mira maakt er een kanttekening bij. Zoals alleen zussen dat kunnen.

Deze column verscheen op 18 april 2020 in NINA.

Aster kwam toeterend onze straat in gereden. Ik stond hem op te wachten aan de voordeur waar binnenkort ook zijn naam kwam te hangen. Voor het eerst in zowel zijn als mijn leven gingen we over naar die officiële stap. Eigenlijk zou er niet zo veel veranderen. Uit beleefdheid, en omdat het zo hoort, hebben we nog enkele keren netjes elk in ons eigen bed geslapen. Maar eigenlijk zijn we vanaf die eerste kus bijna onafgebroken in elkaars buurt blijven hangen. En toch, het idee dat we nu één adres zouden delen en we dus met al onze meningen, humeurtjes en karaktertrekken onder hetzelfde dak zouden wonen, bezorgde ons op die zonnige verhuisdag in september gezonde kriebels. Genoeg om een tikkeltje hysterisch van opwinding terug te zwaaien naar mijn lief, die een veel te grote elandknuffel als volwaardige aardbewoner netjes naast hem in de gordel geklikt had. Zo reed hij glimlachend, met een koffer vol verhuisdozen en Rudolf de pluchen copiloot, zijn nieuwe thuisadres tegemoet.

Erg veel spullen had hij niet. Wat IKEA-rekjes, wat kleren, een PlayStation en een groen tapijt, dat er tot zijn vreugde een beetje uitzag als een voetbalveld.

Ik had met de nodige meisjeszorgvuldigheid mijn appartement ingericht. Avonden heb ik versleten op Pinterest, de mooiste interieurkiekjes en huisideetjes bij elkaar gepind. Ik was dus heel blij dat Aster niet per se gehecht was aan zijn eigen meubilair. Hij had misschien gehoopt mijn gezellige oriëntaalse tapijt te vervangen met zijn groene gedrocht, maar die subtiele hints had ik stilletjes genegeerd.

Enkel Rudolf, de gigantische pluchen eland, verdiende naar Asters mening absoluut een plaatsje in onze living. Had het beest nu een emotionele waarde, of – ik zeg maar iets – niet de omvang van een paard, dan had ik gemakkelijker mijn Pinterestperfectionisme aan de kant kunnen schuiven. Maar neen. Meneer had hem een jaar eerder op de kop getikt in de Delhaize voor 22 euro, en dat was dat. Verder viel zijn liefde voor Rudolf moeilijk te verklaren.

Toen ik gisteren nog eens uit mijn kot kwam, en me met alle moeite een sociaal gedistantieerde weg baande tussen de mondmaskerende hamsteraars, keek ik ineens recht in twee blinkende kraaloogjes. En eindelijk begreep ik het. Het was liefde op het eerste gezicht met de vriendelijke snoet van de pluchen luiaard genaamd Ralf. Zoveel geluk, en dat voor maar 19,99 euro. 

2
rr

Lees meer