5
Unsplash

4x de leukste IKEA hacks voor de lente

Een leuk interieur hoeft niet duur te zijn. Zeker als je die creatieve handen uit de mouwen durft steken. Het internet is namelijk één grote schatkamer vol originele Ikea hacks. En deze zijn helemaal geschikt voor de lente.

Van een leuk project voor jezelf tot quality time met de kinderen: sla deze vakantie eens (samen) aan het knutselen, en geef je huiskamer zo een zonnige make-over.

5
Project Kid

1. De paasstoel

Wedden dat je kroost wel flink aan tafel blijft zitten op deze hippe, zelfgemaakte krukjes? En het konijntje maakt het ook nog eens helemaal paasproof.

1. Plak de rand van het krukje af met tape.
2. Verf het krukje in een basiskleur naar keuze, en laat drogen.
3. Maak met zwarte houtverf vooraan 2 zwarte bollen, dat zijn de ogen.
4. Plak ook de voorkant van de houten balken die oren zullen vormen af. Laat daarbij een rand van ongeveer 2 cm, dit is de binnenkant van het oor.
5. Zet de stoel in elkaar en lijm de oren erop.
6. Zodra de lijm gedroogd is, dat duurt ongeveer 2 uur, zet je de oren nog eens extra vast met schroeven.

De volledige tutorial vind je hier.

5
Instagram @blushngrin

2. Zeg het met bloemen

Niets dat lente schreeuwt als een toffe quote, een mooi woord of gewoon je initialen in leuke bloemen. En daar hoef je echt geen fortuin voor neer te tellen bij de bloemist.

1. Ga je voor bloemen? Let er dan op dat je geen al te grote exemplaren uitkiest, anders worden de letters al snel onherkenbaar. Makkelijker is om voor planten te kiezen, zoals klimop.
2. Wie met bloemen aan de slag gaat, knipt de steeltjes een stuk korter, todat je nog een stukje van 2 cm over hebt. Vervolgens maak je kleine gaatjes in het karton, waar je de steeltjes door steekt. Eventueel kan je ook wat lijm aan het onderste gedeelte van de bloem doen, zo blijft het zeker goed zitten.
3. Kies je voor planten? Dan lijm je deze best gewoon op de letter.

5
Remodelaholic

3. Binnentuintje

Altijd al jaloers geweest op mensen met een eigen kruidentuintje, maar heb je zelf niet genoeg plaats in dat stadstuintje of op je terras? Er is geen enkele reden waarom je niet van een vers blaadje basilicum kan genieten.

1. Begin met de stellingkast van Ikea op de gewenste maat in stukken te zagen.
2. Plaats de planken waar je ze wil hebben, en boor daar alvast gaatjes in de metalen poten van de stellingkast. Let op dat je voldoende ruimte laat voor de planten tussen de verschillende planken.
3. Maak ook alvast gaatjes aan de achterkant van de metalen poten, om het rekje nadien aan de muur vast te maken.
4. Vervolgens gebruik je de gatenzaag om de cirkels te maken waar de plantenpotten in zullen komen. Zorg dat de cirkel net wat kleiner is dan de diameter van de pot.
5. Maak de planken vast aan de metalen rekjes en bevestig de rekjes aan de muur.
6. Let wel op: zorg ervoor dat de onderste potten een schoteltje hebben, zodat het water niet op de vloer drupt.

De volledige tutorial vind je hier.

5
Infarrantly creative

4. Ideeën- of boodschappenbord

In de lente beginnen we traditiegetrouw ook aan de lenteschoonmaak. We willen namelijk allemaal graag wel wat meer orde en overzicht in ons huishouden. En dat creëer je in een oogwenk met dit leuke kurken ideeënbord.

1. Bepaal hoeveel kurken vakjes je wil, en kies op basis daarvan de lengte van de houten latjes en de grootte van de achterwand. In veel doe-het-zelfzaken kan je die op maat laten maken. Eventueel kan je de houten latjes ook alvast met houtverf een wit kleurtje geven, voor een frissere look.
2. Smeer één zijde van de placemats in met lijm, en plak die op de achterwand.
3. Vervolgens lijm je de houten latjes precies over de naden tussen de verschillende placemats, en langs de rand, zodat het een mooi geheel vormt. Voor de randen snij je de houten latjes best schuin af, zodat deze mooi in elkaar passen.

De volledige tutorial vind je hier

Lees meer