2 Hotel Som Dona op het Spaanse eiland Mallorca
KameraOne Hotel Som Dona op het Spaanse eiland Mallorca

BINNENKIJKEN: Eerste ‘Women-Only Hotel’ geopend op Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca is een hotel geopend, exclusief voor vrouwen. Som Dona is het eerste hotel waar mannen niet welkom zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Een hotel alleen voor vrouwen. Comfort, rust, kunst en een gezonde levensstijl”, zo omschrijft de uitbater Som Dona. “Haal meer uit je vakantie door een unieke ervaring bij Som Dona in Mallorca. Een nieuwe ruimte voor vrouwen om te ontsnappen aan het dagelijkse leven.”

Voor twee vriendinnen was het een aangename verrassing toen bleek dat er alleen maar vrouwen in het hotel zouden verblijven. “Ik kan me omkleden zonder dat iemand ligt te gluren”, zegt Lauren-Montana Gayle. Haar vriendin bevestigt het “veilige gevoel”. “We weten dat we ergens naartoe kunnen zonder lastiggevallen te worden”, zegt Coleish James-Amoo. “Het voelt veilig.”

Personeel

Ook het personeel bestaat uit alleen maar vrouwen. Van de chef in de keuken tot de barvrouw. “Voor mij is het makkelijker om alleen met vrouwen te werken. Het is veel kalmer”, besluit chef Martina Sureda.

Het interieur kreeg uiteraard een vrouwelijke toets, met enkele roostinten en portretten geïnspireerd op vrouwen. Verder worden er ook activiteiten aangeboden “speciaal voor vrouwen.”

Hoewel de vrouwelijke gasten laaiend enthousiast zijn over het hotel, dat blijk uit de vele positieve recensies, stellen sommigen zich de vraag of het niet discriminerend is naar mannen toe. “Mannelijke gasten zouden zich niet vermaken in een hotel met alleen maar vrouwen en vrouwelijke activiteiten”, reageert het hotel zelf.

Wie zelf eens wil logeren bij Som Dona kan online boeken. Voor één nacht betaal je tussen de 70 en 125 euro. Het hotel heeft vier sterren. 

2 Hotel Som Dona op Mallorca
KameraOne Hotel Som Dona op Mallorca

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Daniel Wouters

    Ze doen maar,vroeger noemde men dit retraite bij de nonnekens,tijd om na te denken.

  • Christine Laevers

    't Is een heel goed project. Zo kunnen de vrouwen met elkaar uitwisselen welke mannen in het uitgaansleven aldaar te mijden zijn. En wat moeten de mannen klagen over discriminatie. Zij beredderen de hele planeet! Is het nog niet genoeg ?

Lees meer