4 Vincenzo Bianca: "Ik laat mensen dromen, een beetje zoals een magiër."
rv Vincenzo Bianca: "Ik laat mensen dromen, een beetje zoals een magiër."

Exclusief voor abonnees

De Belg die de hele wereld op schattenjacht stuurt

Met gezelschapsspel ‘Guardians of Legends’ kan je 218.880 euro winnen

Aan het nieuwe gezelschapsspel ‘Guardians of Legends’ koppelt hij een schattenjacht. Duizenden mensen, uit alle uithoeken van de wereld, zijn inmiddels driftig op zoek naar het Gouden Ei, dat 218.880 euro waard is. Het eerste bordspel met een echte schattenjacht ooit komt uit de koker van de 33-jarige Luikenaar Vincenzo Bianca. Hij studeerde af als pedagoog maar lanceerde al een honderdtal videospellen, spelapps, escape rooms en bordspellen. “Vrienden noemen mij een kunstenaar-ondernemer”.

Op zijn 26ste, in 2012, begon Bianca als deeltijds zelfstandige spellen te ontwikkelen, twee jaar later richtte hij zijn bedrijf N-Zone op. In onder meer Frankrijk, Dubai en Canada leverde hij projecten af aan cliënten, drie jaar geleden richtte hij ook een uitgeverij op om eigen spellen te lanceren. 

“Mijn opdrachten zijn heel uiteenlopend. Het gaat soms om pedagogische vormingsspellen, onder meer voor een bedrijf in Dubai, maar ook een spel rond afvalpreventie, spellen voor steden als Binche en La Grande-Motte, schattenjachten met fictieve prijzen voor teambuildings. Al sinds ik zestien was, droomde ik van een échte schattenjacht. Die is er nu met ‘Guardians of Legends’.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • werner Van der Kelen

    Guardians of Legends te koop voor 35,99 €, als er 10.000 spellekens verkocht worden heeft die gast al een pak winst

  • CLAUDIA VAN DAMME

    in frankrijk is er al meer dan 25 jaar een zoek spel bezig om een gouden uil te vinden. Raadsel nog steeds niet ontrafelt .. googel : Sur la trace de la chouette d'or

Lees meer