4 Scents of Normality
Earl of East Scents of Normality

De geur van vroeger: deze kaarsen ruiken naar jouw favoriete festival, bar of bioscoop

Denk je met weemoed terug aan lang vervlogen tijden. En dan bedoelen we eigenlijk: een week of tien geleden, toen je nog wel naar de bar of de cinema mocht? Dan hebben wij goed nieuws. De geuren van je favoriete plekjes werden immers gevangen in een geurkaars.

Ja, dat las je goed. De geuren van de bioscoop, de bar en het zomerfestival werden door Uncommon Creative Studio en Earl of East in een reeks geurkaarsen gegoten. Onder de naam ‘Scents of Normality’ lanceren beide merken hun samenwerking, waarvan de winst naar de horeca in het Verenigd Koninkrijk gaat.

Of je huis heerlijk gaat geuren wanneer je één van deze kaarsen aansteekt, is nog maar de vraag. Lees en oordeel vooral zelf.

4 The Cinema.
Scents of Normality. Earl of East. The Cinema.

De cinemakaars is een bedwelmende mix van zoute popcorn, bananensnoepjes en glanzende hotdogs, gehuld in een zuchtje gerecirculeerde lucht. Een zweempje binnengesmokkeld voedsel ontmoet de alliumsmaak van verveelde adolescenten, doorspekt met sappige tonen van smeltende slushiesiroop. Een suggestief geurtje, met slecht een kleine zweem van het gefoefel op de achterste rij.

4 The Festival.
Scents of Normality. Earl of East. The Festival.

De festivalkaars is een bloemige waas van gemaaid gras, verbrande huid en door de zon verwarmde drank met slechts het kleinste zweempje van de dixie op de achtergrond. Topnoten van het burgerkraam en geschroeide suikerspin bloeien boven een aards bed van ongewassen haar en vochtige slaapzak. Een resonerend boeket, gebonden met een lint van zoete cannabisrook.

4 The Local.
Scents of Normality. Earl of East. The Local.

De ‘The Local’ kaars roept herinneringen aan de klassieke Britse cafébezoeker op. Topnoten van gemorst bier, haarpommade en frituurvet worden vermengd in een prikkelende basis van gevernist teak en plakkerig tapijt. Een vleugje testosteron maakt plaats voor de geur van het citroenblokje in het urinoir. De geur wordt afgerond door een zweem van goedkope rosé besprenkeld met sigarettenas. Een krachtige geur die blijft hangen, zoals de melancholische omzwervingen van een oude dronkaard.

Benieuwd geworden naar deze bedenkelijke geurtjes? Een geurkaars tik je voor een luttele -kuch- 45 pond op de kop (ongeveer 50 euro). Bestellen kan op deze site. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer