10
Instagram/disneyland

De kastelen van je favoriete Disneyprinsessen bestaan écht!

Goed nieuws voor wie van sprookjes houdt, want eens in de zoveel tijd worden ze werkelijkheid. Heb jij er altijd van gedroomd om net als de Disneyprinsessen te vertoeven in een wondermooi kasteel? Pak je tiara dan maar alvast, want de kastelen van je favoriete Disneyfiguren bestaan écht en je kan ze gewoon bezoeken!

Kleine meisjes mogen dan wel groot worden, voor Disneysprookjes word je in ieder geval nooit te oud. Er schuilt een prinses in ieder van ons, en prinsessen die wonen in... jawel, kastelen! Dat sprookjes echt bestaan, hebben wij alvast nooit aan getwijfeld, maar dat de riante woningen van onze favoriete Disneyfiguren gewoon écht bestaan, heeft ons aangenaam verrast!

De Kleine Zeemeermin

Als je het ons vraagt waren het niet alleen de ogen van Prins Eric die Ariël betoverden. De koninklijke woning met privéstrand, dat werd gebaseerd op Kasteel Chillon in Zwitserland, had er ongetwijfeld ook wat mee te maken.

10
NINA

Aladdin

Moesten we een geest in een fles hebben die al onze wensen vervult, zouden we naast een riant wit paleis uiteraard ook wensen voor een vliegend tapijt. Helaas nog geen geest in een fles tegen het lijf gelopen, maar het koninklijk paleis van Aladdin kan je wel gewoon een bezoekje brengen. Je moet alleen even een retourtje boeken naar de Taj Mahal.

10
NINA

Sneeuwwitje

Het kasteel van Sneeuwwitje werd geïnspireerd op verschillende adembenemende locaties. Al zijn de gelijkenissen met het Alcázar van Segovia in Spanje ongetwijfeld het grootst. Het kasteel werd oorspronkelijk opgericht als Arabisch fort nadat de Romeinen Spanje waren binnengevallen. Toen de Christelijke heerschappij hersteld was, werd het de verblijfplaats van de koning. En later die van Sneeuwwitje en haar zeven dwergen.

10
NINA

Belle en het Beest

Het betoverende kasteel van Belle en het Beest werd ook niet willekeurig uit de mouw geschud. De verblijfplaats van het Beest werd gebaseerd op het Kasteel van Chambord. Fans van de film weten dat Belle niet bepaald op een warm welkom kon rekenen, maar eenmaal ze de vloek weet te breken, wordt niet alleen het Beest weer menselijk ook het kasteel vindt haar oorspronkelijke schoonheid terug.

10
NINA

Assepoester

Het meest iconische kasteel is ongetwijfeld dat van Assepoester en haar prins. Het koninklijk paleis schittert niet alleen in de intro van iedere Disneyanimatie, ook de inspiratiebronnen van de royale woonst zijn adembenemend. De echte versie is Slot Neuschwanstein, een kasteel in Beieren in Duitsland. Maar net als de kastelen van Sneeuwwitje en Belle en het Beest vonden ook de makers van Assepoester inspiratie bij het Alcázar van Segovia en het Kasteel van Chambord.

10
NINA

Rapunzel

Eerlijk toegegeven, het torentje van Rapunzel is nu niet bepaald een kasteel, maar desalniettemin een goede reden om de natuur van München in te trekken. Verscholen in de bossen reikt haar torenkamertje net boven de toppen van de bomen, net zoals in de film is het dus een kwestie van 'wie zoekt, die vindt'.

10
NINA

Voor het kasteel van prinses Rapunzel en haar geliefde Flynn volg je gewoon de 'zwevende lichtjes' aan de hemel richting Mont Saint-Michel in Normandië, zo vond ook Rapunzel haar weg naar het koninklijk paleis terug.

10
NINA

Brave

Aangezien Prinses Merida en haar familie van Schotse afkomst zijn, is het niet meer dan logisch dat hun kasteel werd gebaseerd op Kasteel Dunnottar, een tot ruïne vervallen paleis aan de Schotse kust bij het plaatsje Stonehaven. De ligging is op zijn zachts uitgedrukt spectaculair te noemen. En hoewel het animatieteam in eerste instantie de Schotse hooglanden omringd door een meer in gedachten had, was de keuze om de koninklijk woonst op een landtong in zee te vestigen ook niet mis.

10
NINA

Frozen

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ook het ijskasteel van prinses Elsa schittert ergens op deze wereld. Meer specifiek in Canada. De woonst van onze favoriete ijsprinses werd gebaseerd op Hotel de Glace, een hotel met 44 kamers gevestigd tussen sneeuwlawines.

10
NINA

Lees meer