4 Een prototype van een kamer in het Von Braun Station.
Gateway Foundation Een prototype van een kamer in het Von Braun Station.

Dit is hoe het eerste ruimtehotel eruit zal zien

Op vakantie gaan naar de ruimte belooft binnenkort werkelijkheid te worden. Tenminste, als het aan The Gateway Foundation ligt. Zij maken momenteel volop plannen om het allereerste ruimtehotel te openen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoewel reizen naar de ruimte momenteel nog als verre toekomstmuziek klinkt, zou het binnen dit en een jaar of zes al werkelijkheid kunnen worden. The Gateway Foundation wil tegen 2025 het eerste ruimtehotel af hebben, dat de naam ‘The Von Braun Station’ zou meekrijgen. Het hotel werd gebaseerd op een concept uit de jaren 50 van Wernher von Braun, en zal bestaan uit een roterend wiel met een diameter van ongeveer 190 meter. De technologie die er gebruikt wordt zal gelijkaardig zijn aan die van het International Space Station, maar de kunstmatige zwaartekracht zal ervoor zorgen dat een verblijf er een pak aangenamer wordt.

4
Gateway Foundation

Het roterende wiel van het ruimtehotel zal bestaan uit 24 individuele modules, uitgerust met levensondersteunende systemen en slaapplekken. De Gateway Foundation verwacht dat het hotel plaats zal hebben voor ongeveer 400 gasten, en is van plan om modules te verkopen als privéwoningen, andere aan overheden te verhuren voor onderzoeksdoeleinden en de resterende modules te veranderen in een luxueus ruimtehotel.

4
Gateway Foundation

Het hotel zal dezelfde look en feel krijgen als luxueuze hotels in New York, Tokyo en Parijs. Er zullen ook vele faciliteiten aanwezig zijn die je normaliter ook op een cruiseschip vindt, zoals restaurant, bars, een concertruimte, een bioscoop en vergaderzalen. Dankzij de kunstmatige zwaartekracht zal het hotel ook een volledig restaurant bezitten en kan je er op een normale manier naar het toilet gaan en douchen. Om het ruimtegevoel compleet te maken zullen er echter ook plekken in het hotel zijn waar je het gebrek aan zwaartekracht optimaal kan ervaren, zoals een basketbalveld met beperkte zwaartekracht en ruimtes waar je kan trampolinespringen of muurklimmen. 

4
Gateway Foundation

50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Vanginderachter

    Binnenkort halen ze wellicht geld op bij investeerders die erin geloven en graag hun geld kwijtraken (of dit is al gebeurd). En intussen zijn er weer wat miljonairs bij die een lege doos verkochten.

  • Herman Debecker

    niks voor de gewone belg ....

Lees meer