Studio Ghibli producer Toshio Suzuki
AFP Studio Ghibli producer Toshio Suzuki

Japanse animatie-artiest geeft gratis tekenlessen online

Heel wat mensen gingen op zoek naar nieuwe hobby’s tijdens de lockdown: van puzzelen tot tekenen, haast iedereen werd aangemoedigd om opnieuw creatief te zijn. Maar ook worden er heel wat series en films bekeken. Opnieuw populair: de animatiefilms van Studio Ghibili. Genoeg reden voor de Japanse animation producer Toshio Suzuki om uit te leggen hoe je het geliefde beestje Totoro tekent. Meer tips vind je in onze Thuisblijfgids

Toshio Suzuki, animation producer en voormalig eigenaar van Studio Ghibili, postte een videotutorial waarin hij uitlegt hoe je Totoro tekent. Hoewel hij de video maakte om kinderen te entertainen, werd hij in een mum van tijd ook een hit bij volwassenen. De producer gebruikt een vulpen om het figuurtje te tekenen en legt uit dat vooral de ogen van het diertje belangrijk zijn. 

Netflix kocht begin dit jaar de rechten op van 21 animatiefilms van de Japanse Studio Ghibli, ook wel eens ‘de Disney van Japan’ genoemd. Tot voor kort daarvoor weigerde Studio Ghibli steeds elke digitale versie van haar films. 

Lees meer