10
New Frontier Tiny Homes

Klein wonen hoeft geen straf te zijn: in dit knusse minihuisje vind je alles wat je nodig hebt

Wie wil er nu nog een villa met een grond van een paar honderden hectare als je alles ook gezellig op 23 vierkante meter gepropt krijgt? Wie spontaan een claustrofobische aanval krijgt, zal van gedachten veranderen als je de foto's ziet van dit knusse "tiny house". 

Een badkamer met een ligbad en een wasmachine, een volledig uitgeruste keuken, een slaapkamer en een heerlijk terrasje: het Alpha Tiny Home biedt het aan op 23 vierkante meter. Extra voordeel: het huisje is verplaatsbaar, dus wie het in het midden van de natuur zet, waant zich God in Frankrijk. 

Het Alpha Tiny House is een project van New Frontier Tiny Homes uit het Amerikaanse Nashville, waar je dit soort huisje op maat kan laten maken. De wanden zijn langs weerszijden grote schuiframen, die je kan openzetten waardoor je een eigen (overdekt) terras kan maken. Met wat uitklapwerk maak je een grote tafel waar je met acht aan kan eten, en wie moe is kruipt het trapje op naar de hoogslaper, om in het kingsize bed (!) te slapen. 

Wie zo'n huis op maat wil laten maken, kan een offerte aanvragen bij het bedrijfje. "Ik geloof erin dat iedereen een mooi huis verdient en moet kunnen betalen, ongeacht je socio-economische status," vindt oprichter van het bedrijf David Latimer. "Extra ruimte die je niet nodig hebt, niet zal gebruiken en niet kan betalen, moet tot het verleden behoren." Prijzen voor zo'n minihuisje starten vanaf 79.000 dollar (ongeveer 63.700 euro), voor de full option tel je 95.000 dollar (76.600 euro) neer.

10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes
10
New Frontier Tiny Homes

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Miek Dirickx

    Met de overbevolking zal dit de toekomst zijn. Ouders zouden beter hun kinderen rijk of arm hierop voorbereiden. De rijken die niet willen moeten dan maar in een flat in Parijs of London gaan wonen. 75 vierkante meters voor 1,250.000 € en het is een koopje nu.

  • Mona Straub-Biltris

    Is enkel goed voor mensen terug op hun benen te krijgen na tegenslagen. Op deze manier kunnen ze sparen en terug naar een normaal huis verhuizen.

Lees meer