Kringwinkel

NINA tipt: wie geeft, krijgt vandaag ook iets terug in De Kringwinkel

De Kringwinkel is een heerlijke plek om originele spulletjes te vinden tegen spotprijzen. Maar ook om zelf dingen te droppen die je niet meer gebruikt is het een handig adres. Vandaag zet de Kringwinkel alle gulle gevers (letterlijk) in de bloemetjes. Wie op zaterdag 6 mei iets komt afgeven in één van de filialen, kan zelf ook een verrassing verwachten.

De Kringwinkel is niet alleen een schatkamer voor de tweedehandsliefhebber, er is ook een sociaal aspect aan de verschillende winkels verbonden. Zo is het duurzamer om je spullen een tweede leven te geven, in plaats van ze op de afvalberg te doen belanden. Maar door aan de Kringwinkel te schenken, zorg je ook voor jobcreatie. In de verschillende vestigingen worden mensen te werk gesteld die elders maar moeilijk een baan vinden. Door hen een eerste werkervaring te geven, stromen ze later makkelijker door naar de arbeidsmarkt.

Wie geeft, die krijgt

Nog een boel spullen op zolder staan waar je niets meer mee doet? Dan is het vandaag het uitgelezen moment om ze naar de Kringwinkel te brengen. 6 mei is het Dag van de Gever in de verschillende filialen van de winkel in Vlaanderen. Wie iets afgeeft aan de Kringwinkel in zijn buurt, kan in ruil een kleine verrassing verwachten. Wat die precies is, hangt van winkel tot winkel af. Al wordt hier en daar vermeld dat gevers letterlijk in de bloemetjes gezet zullen worden... Benieuwd? Breng dan zeker vandaag iets binnen, en surf voor meer informatie naar de website van de Dag van de Gever. 

Lees meer