Null Stern Hotel concept

Room with a view: in dit hotel slaap je in openlucht

In Zwitserland kan je nu een wel heel unieke hotelkamer boeken. Een schitterend uitzicht krijg je cadeau, muren en een dak zal je er dan wel weer moeten bijdenken, want de kamer ligt in het midden van de Alpen, in open lucht.

De Zwitserse hoteliers Frank en Patrik Riklin brachten het 'minimale idee van een hotelkamer' duidelijk tot een hoger niveau. Zo ontwierpen ze 'The Null Stern kamer - the only star is you' ('de nulsterrenkamer - jij bent de enige ster') in de Zwitserse gemeente Safiental, kanton Graubünden.

16 km naar het toilet
Minimalistisch? Zeg wel. Je kamer beschikt immers niet over een dak, muren of standaard eigenschappen als een toilet. In het geval je het kleine kamertje moet bezoeken, zal je maar liefst 16 km naar beneden moeten stappen (of lopen)! Je zou voor minder opteren om een toiletbezoek in open lucht te overwegen.

Butler inclusief
Je hebt dan wel geen dak en muren, dat neemt niet weg dat het uitzicht ronduit indrukwekkend is: je kamer bevindt zich bijna 1800 m boven de zeespiegel, en dat in het midden van de prachtige Alpen. Bovenop dit fenomenale uitzicht krijg je een dubbel bed met nachtkastjes en lampjes. En, je krijgt er je eigen butler bovenop, die je verwelkomt met een drankje en 's ochtends een ontbijt brengt. Klinkt goed, toch?

Reservatie afhankelijk van het weer
Interesse? Je kan de opmerkelijke hotelkamer hier nog boeken tot eind augustus voor 1 nacht (230 euro), hoewel het kan gebeuren dat je reservatie last minute wordt gecanceld (omwille van de slechte weersomstandigheden): dat begrijpen we uiteraard. Niemand slaapt graag in de gietende regen.

Lees meer