Enkele strandcabines in Oostende.
Getty Images/iStockphoto Enkele strandcabines in Oostende.

The Guardian vol lof over Oostende

Ben je deze zomer nog niet naar onze kust geweest? Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Dat zegt zelfs The Guardian. De gerenommeerde Britse krant heeft de leukste badplaatsen van Europa opgesomd en steekt de loftrompet af over Oostende. 

Cádiz in Spanje. Toulon in Frankrijk. Rovinj in Kroatië. Cagliari in Sardinië. Volos in Griekenland. Én - last but not least - Oostende in België. Dat zijn volgens The Guardian de beste badplaatsen om deze zomer te genieten van het zonnetje. Er zou een gezellige atmosfeer hangen, je kan er gaan tafelen bij lekkere restaurants en er zijn een heleboel chique hotels, zo schrijft de krant. 

Concreet wordt er een bezoek aan de Sint-Petrus-en-Pauluskerk en het openluchtmuseum Atlantikwall aangeraden. Ook het streetartfestival The Crystal Ship is de moeite waard, net zoals het cultuurcentrum De Grote Post. Wij kennen alvast iemand die het daarmee eens is: local Linda Van Waesberge. De bekende styliste deelde recent nog haar ultieme places to be voor de koningin der badsteden en De Grote Post is een van haar favoriete plekken om theater, dans, muziek, comedy en circus te ontdekken. Alle tips kan je hier nog een keertje lezen. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ivan Gabriels

    Is ook mijne favoriet aan onze kust.Ma kben ne bourgondier.Ete,drinke en terrasse.Kortom geniete aan zee.

Lees meer