Het populaire platform TikTok doneert miljoenen aan de Wereldgezondheidsorganisatie.
REUTERS Het populaire platform TikTok doneert miljoenen aan de Wereldgezondheidsorganisatie.

TikTok doneert 10 miljoen dollar voor de strijd tegen corona

De verspreiding van het coronavirus is wereldwijd niet meer in te dammen. Om de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bij te staan kondigde TikTok, de social media-app voor muziekvideo’s, aan om maar liefst 10 miljoen dollar (9,15 miljoen euro) te doneren aan de organisatie.

Het geld gaat naar het WHO’s Solidarity Response Fund. Dit fonds helpt op verschillende manieren het medisch personeel dat de pandemie bestrijdt. Dat doen ze door het sturen van essentieel werkmateriaal naar gezondheidswerkers en het verzekeren van toegang tot de meest recente en wetenschappelijk onderbouwde informatie voor alle landen en gemeenschappen. Daarnaast helpt het fonds ook bij de inspanningen om levensreddende behandelingen of vaccins te ontwikkelen.

Verder biedt het sociale-mediaplatform met de donatie hulp aan mensen die een groot risico lopen of die lijden onder de gevolgen van het virus. Drie miljoen dollar (2,75 miljoen euro) van de totale som wordt gebruikt voor het verstrekken van maaltijden aan gezinnen die het nodig hebben, bijvoorbeeld door de sluiting van scholen.

Ook bij de gebruikers van het populaire platform is het coronavirus niet meer weg te denken. Vele zogenaamde TikTokkers brengen een positieve noot met humoristische filmpjes, anderen delen dan weer nuttige gezondheids- en hygiënetips.

Uit verschillende - bekende - hoeken komen er donaties om de strijd tegen het virus aan te gaan. Muzikanten Rihanna en Kanye West, en namen uit de modewereld als Donatella Versace, LVMH en Kering deden al een gulle gift.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Adriaan Schellekens

    Dit is de enige manier om de "SAMEN" leving te reden, het is nu niet het moment om aan je zelf te denken. Met wat kan je perfect van leven zonder in te boeten in luxe. Er zijn zo veel mensen met miljoenen en zelf miljarden op hun rekeningen. Zij kunnen het verhelpen en begin terug opnieuw van een bepaalde punt , dan heb je terug een uitdaging in het leven.

Lees meer