Wij kraakten de code: deze kruidige vegan pitaburger overtuigt zelfs de grootste vleeseter

Een vettige hamburger is wauw, maar een gezonde hamburger die even lekker smaakt is nog wauw-er. Deze vegan pitaburger scoort: het kruidige sausje plus de gegrilde groenten garanderen dat niemand vlees mist.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)
1 venkelknol
1 courgette
handvol veldsla
handvol muntblaadjes
handvol basilicumblaadjes
40 g amandelen
sap van 1/2 citroen
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl garam massala
4 pitabroodjes
4 vegan burgers
100 g hummus
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
1. Doe de munt, basilicum, amandelen, het citroensap en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Zet koel.

2. Snij de venkel en courgette in dunne plakken. Schep de groenten om met 4 el olijfolie, peper en zout. Gril ze beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Meng de cayennepeper en garam massala onder een scheutje olijfolie en bestrijk er beide kanten van de pitabroodjes mee. Gril ook de broodjes langs beide kanten goudbruin. Bestrijk de vegan burgers met olijfolie en leg ze mee op de barbecue. Keer ze na 4 minuten om en laat nog eens 4 minuten bakken.

3. Snij de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg met de gegrilde groenten, veldsla en een burger. Schep er een lepel van de kruidensaus op en sluit de pitabroodjes. Serveer meteen.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl

Lees meer