De selfie van Nicolas en Paulien, die elk 15 euro rijker werden dankzij Hidden Cash Belgium.
Foto Mozkito De selfie van Nicolas en Paulien, die elk 15 euro rijker werden dankzij Hidden Cash Belgium.

Duo vindt verborgen geld via Facebook

De twee jonge Aalstenaars Nicolas Standaert en Paulien Van Mulders vonden gisteren een enveloppe met geld op de Oude Vismarkt in Aalst. De enveloppe was er achtergelaten door enkele initiatiefnemers van Hidden Cash Belgium, een nieuwe Facebookpagina die in navolging van enkele Amerikaanse soortgelijke pagina's enveloppen met geld of waardebonnen verstopt in steden.


"Plots kreeg ik telefoon van Nicolas met de vraag of ik samen met hem naar Aalst wou rijden", vertelt Paulien. "Nicolas had een nieuwe Facebookpagina in de gaten gehouden en zag een foto passeren die hem deed denken aan de Oude Vismarkt in Aalst. Een dag eerder kwam er al een tip dat de eerste enveloppen in de regio Aalst - Denderleeuw - Ninove zouden terug te vinden zijn."


Na wat speurwerk op en rond het standbeeld van Valerius De Saedeleer op de Oude Vismarkt zag Nicolas plots een stukje wit papier. "In de enveloppe zat 30 euro", vertelt Paulien. "Terwijl hij de enveloppe aan het zoeken was, stond er een vrouw van op afstand foto's te nemen van zijn zoektocht, maar of zij iets te maken heeft met de Facebookpagina weten we niet." Vinder Nicolas deelde de helft van zijn verborgen 30 euro met zijn chauffeur Paulien. "Een leuk extraatje", besluit Paulien. (KSN)

Lees meer