Erfgoedschepen (N-VA): "Carnavalsmuseum beter aan werkhallen"

Schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA) vindt dat als er een nieuw Aalsters carnavalsmuseum komt, dat het best in de buurt van de carnavalswerkhallen komt te staan. Dat zei hij op de gemeenteraad van Aalst.


Het stadsbestuur van Aalst laat een studiebureau een haalbaarheids- en locatiestudie uitvoeren op basis waarvan het museumbeleid van de stad een nieuwe schwung moet krijgen. "Eind 2016 werd de visietekst voor een nieuw museumlandschap in Aalst voorgesteld. Uit deze tekst kwam een driesporenbeleid naar voor: Aalst beleven als carnavalsstad via een carnavalsbelevingscentrum, een historisch museum als ontmoetingsplaats en iets rond de figuur van Valerius De Saedeleer, gekoppeld aan het overkoepelend kunstenbeleid", aldus de stad Aalst. "De studie moet ons een zicht geven op de kosten en de benodigde ruimte. Er zal ook een onderzoek worden gedaan naar de mogelijke ruimtes in Aalst die als museum in aanmerking komen."

De Pupillen als voorstel

Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) opperde in het verleden al om een carnavalsmuseum onder te brengen in De Pupillen en deed dat opnieuw in de gemeenteraad. "De werkhallen lijken mij een meer logische locatie voor een belevingscentrum rond carnaval", repliceerde schepen Karim Van Overmeire (N-VA). De drie pijlers waarop voortgewerkt worden, hoeven niet te resulteren in één groot museum op één locatie, zei hij nog. (RLA)

Lees meer