2 Joost Roggeman van café Bij Stinne.
Rutger Lievens Joost Roggeman van café Bij Stinne.

FC De Kampioenen-cast houdt halt Bij Stinne

FILMPLOEG GEBRUIKT CAFÉ ALS DECOR VOOR DERDE FILM

De cast van FC De Kampioenen en regisseur Jan Verheyen strijken midden juni neer in Meldert, waar gefilmd zal worden in café Bij Stinne en op het voetbalveld van De Stinneboys naast het café. Op dit moment zitten Xavier Waterslaeghers en co nog in Zuid-Afrika, want de derde Kampioenenfilm speelt zich daar af. In de Meldertse Putstraat zal de voetbalkantine worden nagebouwd.

Er is trouwens nog een Aalsterse link met de derde film van FC De Kampioenen. De Zuid-Afrikareis van Jan Verheyen en de acteurs kwam tot stand met de hulp van Bruno De Lathauwer van Live To Travel.

2 Het voetbalveld van De Stinneboys naast het café.
Rutger Lievens Het voetbalveld van De Stinneboys naast het café.

Afrika-expert

"Wij zijn Afrika-expert, werkten al vaak samen met Vlaanderen Vakantieland en dus zijn ze bij ons uitgekomen. We hebben voor FC De Kampioenen het hotel Champagne Castel geboekt, een viersterrenhotel. Vorige week was ik ter plaatse en mocht ik twee dagen op de set doorbrengen. Ze hebben me zelfs gevraagd om een kleine bijrol te spelen, wat ik met plezier ook heb gedaan. Ik mag een drietal zinnetjes zeggen", zegt Bruno.


In de tweede week van juni verhuist het FC De Kampioenen-circus naar België, meer bepaald naar de Putstraat in Meldert. Normaal spelen daar De Stinneboys en voetbalclub Patron, maar binnenkort lopen er dus spelers van FC De Kampioenen op het voetbalveld op deze rustieke locatie aan het Kravaalbos.

Authenticiteit

"De locatie-hunter is waarschijnlijk gevallen voor de authenticiteit van ons café en de combinatie kroeg met voetbalveld", zegt Joost Roggeman. "Authenticiteit, dat is belangrijk voor ons. Zo spelen we nu zaterdagnamiddag op het voetbalveld een oude sport: meetschieten. In een bak klei proberen op de meet te schieten. Een paar weken na ons meetschiettoernooi pakt FC De Kampioenen het hier volledig over", zegt Joost. Verwacht wordt dat de decorbouwers van FC De Kampioenen het café Bij Stinne zo zullen inkleden dat ze lijkt op de originele kantine van FC De Kampioenen.

Mysterieus

Tine De Meulenaere van het productiehuis achter de film bevestigt dat Stinne in Meldert uitgekozen is als filmlocatie. "Het is een mooie locatie op de buiten. Stinne heeft het voordeel dat er zowel een café als een voetbalveld is, dat is wat we zochten. We zullen er geen hele week filmen, wel een paar dagen", zegt Tine. De exacte data waarop gefilmd wordt, daar doen ze bij de productie nog wat mysterieus over, want men vreest een volkstoeloop voor de opnames van de film over de immer populaire voetbalploeg.

Lees meer