Karim Van Overmeire.
Foto Rutger Lievens Karim Van Overmeire.

Karim Van Overmeire (N-VA): "Afghaanse voetbalploeg moet niet op onze centen rekenen”

Identiteit wordt het kernwoord van het bestuur van N-VA, Open Vld en CD&V de komende zes jaren. “De kiezer wil een rechts beleid. Aalst heeft een eigen identiteit, die moeten we bewaren”, zegt Van Overmeire.

Volgens hem is de basis van dit Aalsters bestuursakkoord een ‘identitaire ideologie’. Het eerste punt van hoofdstuk 1 luidt dan ook als volgt: “Het nieuwe stadsbestuur wil elk nieuw beleidsinitiatief toetsen aan het typische Aalsterse DNA. Aalst is een eigenzinnige Vlaamse stad met een authentiek karakter”, staat er te lezen. “Ook in een snel veranderende wereld vinden wij het belangrijk om de identiteit te bewaren.”

Concreet betekent het dat initiatieven die in tegenspraak zijn met de Aalsterse identiteit niet op de nodige steun hoeven te rekenen. “Ik denk aan iemand die een Afghaanse voetbalploeg wil oprichten op Aalsters grondgebied of aan een multicultureel feest. Aalst is een Vlaamse stad met een eigen identiteit, dat identitaire wordt de basis van het beleid”, zegt Van Overmeire (N-VA).

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric De landtsheer

    Dan was ie beter bij zijn vroegere partij gebleven, want halfslachtigheid en calimero-effect zijn handelsmerk van NVA. Gebruik deze truken maar in geval dat Oma Europa eens gromt naar jou, Karim.

  • Marc Van Wambeke

    En waarom zou het anders zijn? Nooit gedacht dat dit zo expliciet moet gesteld worden. Absurd dat wij andere culturen zouden moeten subsidiëren!

Lees meer