3 Verfwerken in Erembodegem.
Marleen Stallaerts Verfwerken in Erembodegem.

Okergele fietssuggestiestroken in Keppestraat en Rooms-Hofstraat

De fietssugestiestroken in de Keppestraat en Rooms-Hofstraat worden deze week aangelegd. Goed nieuws, vindt de Fietsersbond van Aalst.

Marleen Stallaerts van Erembodegem Mobiel en de Fietsersbond van Aalst volgt de werken in de Keppestraat en omgeving op. Woensdag werd de okergele fietssuggestiestrook geschilderd. Zo’n fietssuggestiestrook is niet hetzelfde als een fietspad en als auto mag je op die gele strook rijden. “In de Keppestraat en de Rooms-Hofstraat is nu een fietssuggestiestrook aangelegd. Plaats voor fietspaden is daar niet, dus deze zichtbaarheid voor de fiets op de weg is meer dan welkom”, zegt zij. Deze week zal de fietssuggestiestrook in de Keppestraat helemaal klaar zijn. “Zo is dat toch gecommuniceerd naar ons door de stad.”

3 Verfwerken in Erembodegem.
Marleen Stallaerts Verfwerken in Erembodegem.
3 Verfwerken in Erembodegem.
Marleen Stallaerts Verfwerken in Erembodegem.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kenny Verbestel

    Deze witte lijn dient enkel om een mooie rechte fietsstrook te maken. Net zoals je thuis de hoeken van je muren afplakt.

  • Jan Sierens

    Je, kan zoals in Nederland een smalle rijstrook maken die niet breed genoeg is voor de wagen aangeduid door 1 stippenlijn ipv 2 die een fietspad aanduiden. Wagen mag daar wel over voor kruisend verkeer maar kan er niet op blijven rijden. Ik zie dat hier een volle witte lijn is aangebracht. Dat kan een probleem veroorzaken als die zichtbaar wordt of is, want een volle witte lijn mag je niet overschrijden.

Lees meer