Pascal Solemé -Prins Carnaval in 1992- is nu lid van de Prinsengarde in Aalst.
Rutger Lievens Pascal Solemé -Prins Carnaval in 1992- is nu lid van de Prinsengarde in Aalst.

Oud-voorzitter van de Prinsencaemere Pascal Solemé vervoegt de Prinsengarde

Pascal Solemé is voortaan lid van de Prinsengarde in Aalst. Solemé was Prins Carnaval in 1992 en voorzitter van de Prinsencaemere van 2011 tot 2017. Op de Prinsendag van de Prinsengarde -die haar 30ste verjaardag viert- werd hij voorgesteld als nieuw lid. 

Tot 1989 hadden prinsen carnaval in Aalst weinig keuze: ze konden alleen tot de Prinsencaemere toetreden. Patrick De Neve en Frank Van Rymenant brachten daar verandering in en kwamen 30 jaar geleden met een alternatief: de Prinsengarde. Pascal Solemé - alias De Salami - trad na zijn overwinning op de prinsenverkiezing van 1992 toe tot de Prinsencaemere. Tussen 2011 en 2017 was hij zelfs voorzitter, maar hij stapte nadien uit de Caemere. “Het boterde niet meer tussen mij en andere prinsen. Ik was twee jaar niet meer actief, maar mijn vrouw zei: jij hoort op een podium te staan. Ik had weer zin om te zingen en mensen te entertainen en met de prinsen van de Prinsengarde kwam ik altijd al goed overeen. Vandaar deze logische stap”, zegt hij.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer