2 “Aalst is een fantastische stad, ik zou er uren over kunnen vertellen. Alleen zit de perceptie verkeerd”, vindt Steven Van Herreweghe.
RV © STUDIO NUNU “Aalst is een fantastische stad, ik zou er uren over kunnen vertellen. Alleen zit de perceptie verkeerd”, vindt Steven Van Herreweghe.

Steven Van Herreweghe wil af van term Aalst ‘charmantste stad van Vlaanderen’

“Ik associeer charmant vooral met een ongetrouwde tante”

Presentator Steven Van Herreweghe roept in ‘De Zevende Dag’ op om te stoppen met Aalst een “charmante stad” te noemen. “Aalst is een scherpe stad, een ruwe stad, een volkse stad.” Maar het woord charmant neemt hij liever niet in de mond om Aalst te beschrijven. “Charmant is een woord dat ik associeer met een ongetrouwde tante.”

In het programma ‘De Zevende Dag’ op Eén was Steven Van Herreweghe zondag te gast. Hij stelde er het nieuwe seizoen van zijn programma Van Algemeen nut voor, waarin hij in het archief van de VRT duikt en opvallende televisiefragmenten bespreekt. 

Maar hij heeft het in ‘De Zevende Dag’ ook over het Aalsterse burgerinitiatief over.morgen, waar hij zelf nauw bij betrokken is. Een belangrijk initiatief van over.morgen is het imago van Aalst oppoetsen. Van Herreweghe wil daarbij af van de term ‘Aalst de charmantste stad van Vlaanderen’, zoals onze burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) Aalst graag beschrijft.  “Aalst heeft niet altijd een goed imago. ‘Marginaalst’ wordt weleens in de mond genomen”, zegt Van Herreweghe in ‘De Zevende Dag’. 

Aalst heeft een grote persoonlijkheid die ik niet in het woord charmant kan proppen

Steven Van Herreweghe

“Maar Aalst is een fantastische stad, ik zou er uren over kunnen vertellen. Alleen zit de perceptie verkeerd. Aalst ligt tussen Gent en Brussel en daar ligt zo veel potentieel maar de mensen weten dat nog niet. Onze burgemeester, overigens een fantastisch burgemeester, noemt Aalst ‘de charmantste stad van Vlaanderen’. Ik associeer charmant vooral met een ongetrouwde tante waarbij je verder op geen enkel compliment kan komen wat betreft haar aantrekkingskracht. Aalst is een scherpe stad, een ruwe stad, een volkse stad. Een stad die warm is en die veel humor heeft en dat is wat Aalst uniek maakt. Aalst heeft een grote persoonlijkheid die ik niet in het woord charmant kan proppen.”

2 Steven Van Herreweghe deelt mondmaskers uit in Aalst met het burgerinitiatief over.morgen
Rutger Lievens Steven Van Herreweghe deelt mondmaskers uit in Aalst met het burgerinitiatief over.morgen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roeland Vancutsem

    Aalst is geen charmante stad. Eventjes fietsen in de stad volstaat al om achter de rug "Ze kunnen hem doodslaan." te horen.

  • Bart Seghers

    Hij heeft gelijk.

Lees meer