VIDEO. Wedstrijd tussen Eendracht Aalst en RWDM mondt uit in veldslag tussen supporters

De voetbalmatch tussen Eendracht Aalst en RWDM vanmiddag in de eerste amateurliga mondde uit in rellen tussen supporters. Na de match kwam het tot een confrontatie toen supporters van Eendracht Aalst de supporters van RWDM bekogelden met bier. Hiervoor werden ook al supporters van Aalst uitgedaagd door RWDM supporters. De politie moest tussenbeide komen, maar er werden geen arrestaties uitgevoerd. 

Tijdens de match tussen beide voetbalploegen waren er al enkele kleine opstootjes van de supporters van RWDM, waardoor de wedstrijd ook enkele keren werd stilgelegd. Toen de supporters van RWDM vertrokken, werden ze vanop de tribune bekogeld met bier door supporters van Eendracht Aalst. Het bleef nog relatief rustig, maar plots keerden de supporters van Molenbeek zich om en gingen ze terug het stadion binnen. Hierop braken er rellen uit en werd er met stenen en hout gegooid naar elkaar. 

De politie riep meteen versterking op die ter plaatse snelde om de relschoppers uit elkaar te krijgen. Het is niet bekend of er iemand gewond raakte bij de rellen, maar  er zouden geen arrestaties uitgevoerd zijn. 

In het stadion zelf bleef de schade beperkt. Er werd wel een reclamepaneel afgebroken en er werd een ijzeren hek op het veld gegooid. Of er sancties komen, is niet duidelijk. Na een tijdje keerde de rust weer aan het stadion en vertrokken alle supporters naar huis. 

Voor de volledigheid: de wedstrijd eindigde op 0-0.

4
Geert De Rycke
4 Op het veld werd een metalen hek gegooid.
RV Op het veld werd een metalen hek gegooid.
4 Een reclamepaneel werd afgebroken.
RV Een reclamepaneel werd afgebroken.
4
HLN

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • herman van cauter

    1° Amateur ?? Hoe belachelijk dom kan je zijn ?!

  • Tina Colpaert

    Gaan daar tegenwoordig enkel nog marginale vechtersbazen naartoe want als je sportief bent doe je zo achterlijk niet!

Lees meer