AALTER: Het gemeentehuis, ook wel Cremlin genoemd.
JSA AALTER: Het gemeentehuis, ook wel Cremlin genoemd.

Na de (nooit gebouwde) extra vleugel aan gemeentehuis: nu extra verdiep op zijvleugels?

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) uit Aalter wil een extra verdiep bouwen op de zijvleugels van het gemeentehuis, ook wel het Cremlin genoemd.

De Crem blijft dezer dagen ideeën lanceren om zijn Aalter de komende jaren uit te bouwen. Eerder lanceerde hij al dat de oude Academie in de Stationsstraat gesloopt zal worden en dat er een park en ondergrondse parking in de plaats komt. Ook een herbestemming voor het Kasteel van Poeke en het parkeervrij maken van het Boomgaardplein werden al gelanceerd. Nu is een uitbreiding van het gemeentehuis aan de beurt.

Tien jaar geleden werd al een plan gelanceerd om een extra vleugel bij te bouwen, aan het gemeentehuis in de Europalaan. Die plannen zijn nooit uitgevoerd. Nu wordt het idee gelanceerd om op de twee zijvleugels een extra verdieping bij te bouwen. De Crem gelooft sterk dat dit volgend jaar al zou kunnen. “Eigenlijk was die mogelijkheid voorzien in de oorspronkelijke plannen, dus het gebouw is stabiel genoeg”, klinkt de uitleg.

Afwachten of de extra verdiepingen op het Cremlin er zullen komen, of als de plannen net als die van de extra vleugel binnenkort naar de diepste kelders zullen verdwijnen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer