Korpschef Ponnet, afscheidnemend commissaris Voet en zijn vervanger Van Dycke naast de nieuwe Knight Rider.
Foto JEW Korpschef Ponnet, afscheidnemend commissaris Voet en zijn vervanger Van Dycke naast de nieuwe Knight Rider.

Op patrouille met Knight Rider 2

'Knight Rider 2', zo heeft de politie van Aalter-Knesselare haar nieuwe krachtige anonieme wagen gedoopt. De Skoda Octavia RS III heeft een prijskaartje van maar liefst 41.000 euro.

De eerste Knight Rider van de politie was vorig een regelrecht succes. De wagen verloor zijn anonimiteit toen die het wereldnieuws haalde. Iedere politiezone was immers jaloers op het nieuwe speelgoedje van de politie. De wagen had camera's onder de motorkap die op manier niet-verzekerde, niet-gekeurde of geseinde auto's kon detecteren.


De tweede wagen heeft geen ANPR-camera, maar wel een mobile office. "Hiermee kunnen agenten vanuit de wagen opzoeken in databanken. Zo sparen we veel tijd uit", zegt korpschef Peter Ponnet. "Deze wagen zal gebruikt worden om meer te flitsen en auto's te onderscheppen." De wagen valt moeilijk te ontvluchten. De Knight Rider 2 haalt net geen 250 km/uur.


Daarnaast krijgen de wijkinspecteurs twee elektrische fietsen. Die kosten elk 1.900 euro. "Een eerste stap om de wijkwerking tegen 2017 CO2-uitstootvrij te maken. Later volgen ook nog elektrische wagens." (JEW)

Lees meer