Korpschef Peter Ponnet is trots op de nieuwe elektrische wagens voor de wijkwerking.
JEW Korpschef Peter Ponnet is trots op de nieuwe elektrische wagens voor de wijkwerking.

Politie Aalter-Knesselare investeert 210.000 euro in elektrisch wagenpark

De wijkagenten van de politie Aalter-Knesselare gaan voortaan bij de inwoners langs op hun (elektrische) fiets of met hun twee elektrische BMW i3's.

De politie blijft volop inzetten op milieuvriendelijke wagens, want vanaf begin januari krijgen de ondersteunende diensten zelfs drie anonieme i3's. Die investering kost samen zo'n 210.000 euro.


Een bewuste keuze, volgens korpschef Peter Ponnet.

Duur maar duurzaam

"Het past in ons actieplan van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is goed voor ons imago. Hierdoor tonen we aan toekomstige collega's dat wij een jong en dynamisch korps zijn. En we zetten in op milieuvriendelijkheid. Onze wijk is nu CO-uitstootvrij. Vanaf januari zal de officier van wacht, de dienst Slachtofferbejegening en de recherche ook met anonieme elektrische wagens kunnen rijden. De politieraad heeft de aankoop van die drie nieuwe wagens goedgekeurd." Een BMW i3 kost per stuk 31.000 euro. Daar komt nog zo'n 11.000 euro bij om hem om te bouwen tot een politievoertuig. Dat lijkt duur, maar die prijs betaalt zichzelf volgens Ponnet mooi terug. (JEW)

Lees meer