De losgekoppelde oplegger rolde de parking van de O.L.V-van-de-Zeven-Smartenkapel in Bergvijver af, en kwam aan de overkant van de straat tot stilstand in de voortuin van een woning.
Foto Bollen De losgekoppelde oplegger rolde de parking van de O.L.V-van-de-Zeven-Smartenkapel in Bergvijver af, en kwam aan de overkant van de straat tot stilstand in de voortuin van een woning.

Arbeider sterft onder oplegger

LOSGEKOPPELDE AANHANGWAGEN VERRAST VRACHTWAGENCHAUFFEUR (33)

Een 33-jarige man uit Genk is gisteren om het leven gekomen bij een bizar arbeidsongeval in Aarschot. Hij kwam tijdens het laden en lossen van containers onder een losgekoppelde aanhangwagen van zijn vrachtwagen terecht.

De arbeider van Bongaerts Recycling uit Peer was gisteren met een vrachtwagen met aanhangwagen naar de parking naast de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-van-de-Zeven-Smarten in Bergvijver gereden. Hij zou er containers van een papierslag ophalen, en lege containers in de plaats zetten.

Ter plaatse overleden

Tijdens het laden en lossen van de containers rond de middag liep het echter fout. De chauffeur had de aanhangwagen van zijn trekker losgekoppeld, toen het gevaarte plots in beweging kwam. De loodzware oplegger bolde de straat over en belandde aan de overzijde van de straat in de voortuin van een woning. Vermoedelijk had de chauffeur het niet zien gebeuren, of heeft hij nog geprobeerd om de aanhangwagen tegen te houden. De man werd echter gegrepen en de trekker sleurde het 33-jarige slachtoffer mee de baan op en overreed hem. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondigen.


Er waren geen getuigen van het ongeval. Het was een politiepatrouille die het incident opmerkte en meteen de hulpdiensten verwittigde. Een M.U.G.-team probeerde het slachtoffer tevergeefs nog te reanimeren.

Arbeidsinspectie

Het parket werd op de hoogte gesteld, en stuurde een wetsgeneesheer, technisch labo en een verkeersdeskundige ter plaatse om de juiste oorzaak en omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Ook de arbeidsinspectie kwam onderzoeken of alle arbeidsrichtlijnen gerespecteerd waren. Voor de vaststellingen werd de Tieltsebaan, tussen het kruispunt met de Rillaarsebaan en de Schoonhovendreef, een tijdlang afgesloten. De politie zorgde voor een omleiding.


Rond iets voor 19 uur 's avonds was het onderzoek afgerond en werd de weg opnieuw vrijgegeven.


Bij de afvalverwerkingsfirma Bongaerts Recycling was men gisteren te aangeslagen door het harde nieuws en wenste men liever niet te reageren.

Lees meer