Tien jaar langer voetballen op 't Sant

Het vroegere KVC Langdorp, recent mee opgegaan in de fusieclub RWL Sport, kan nog zeker tien jaar langer voetballen op de terreinen op 't Sant, langs de Gijmelsesteenweg. De familie Heens, bekend van de nabijgelegen bouwhandel én eigenaar van de terreinen, verlengde het recht van opstal.

Marc Verbruggen, Pol Goossens, Jos Heens, Hans Heens
RV Marc Verbruggen, Pol Goossens, Jos Heens, Hans Heens

"In 2008 kwam er een einde aan een periode van tien jaar juridische onzekerheid", aldus Dany Liekens van de club. "De familie Heens schonk toen, via notariële akte, het plein weg voor tien jaar aan de club. Dat gebeurde voor één symbolische euro."

Dankzij die actie kon de club ook investeren. "Omdat er geen huur hoefde betaald te worden en dankzij de vele vrijwilligers was er de mogelijkheid om de lokalen en kleedkamers te vernieuwen", klinkt het. Met de terreinuitbreiding werd de infrastructuur van VC Langdorp een pareltje.

Het recht van opstal liep, na tien jaar, af. Nu is beslist om dat recht te verlengen, opnieuw voor een bedrag van één euro. Op die manier kan de club haar middelen beter besteden dan aan huur.

"De Gijmel kan niet zonder voetbalclub en dat vinden we nog steeds", zegt Hans Heens. "Wij konden onze zaak hier uitbouwen en willen de gemeenschap iets teruggeven zonder er zelf financieel beter van te worden."

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer