Wendy Janssens toont haar boek 'Verhalen voor gevoelige oortjes'.
Foto Geert Mertens Wendy Janssens toont haar boek 'Verhalen voor gevoelige oortjes'.

Zangeres Wendy Janssens schrijft kinderboek

Met 'Verhalen voor gevoelige oortjes' heeft lerares en zangeres Wendy Janssens (39) uit Aarschot haar eerste kinderboek geschreven. Daarin komen thema's als faalangst en pesten aan bod.

Wendy Janssens is in Aarschot al bekend als de zangeres van het trio '3 of Us', maar nu brengt ze ook een kinderboek op de markt. Drie jaar geleden volgde Wendy een opleiding tot coach. "Een van de opdrachten was om een helend verhaal te schrijven. Dat ging erg moeizaam, tot ik op een nacht een idee kreeg. Na het eerste kwam het tweede verhaal. Uiteindelijk maakte ik een boek voor een testpubliek", vertelt Wendy.


"De reacties waren enthousiast. Katrien Benaets vroeg me of ze geen tekening mocht maken bij mijn verhaal. Toen ik Guppy de glimworm tot leven zag komen, was de trein helemaal vertrokken. We zijn nu vijf maanden verder en het boek is klaar."

Perfectiemieren

Het verhalenboek is gericht op kinderen vanaf zes jaar, die worstelen met thema's als boosheid of omgaan met nieuwe situaties. "Dat zijn zaken waar ik als kind ook mee te maken had", zegt Wendy. "Zo is er bijvoorbeeld het verhaal van de perfectiemieren. Stemmetjes in hun hoofd zeggen dat het nooit goed genoeg is. Bij elk verhaal horen er leuke opdrachten, waarbij de kinderen kunnen knutselen, zingen of dansen. Op de website zijn gratis kleurplaten en een meditatie-opdracht te downloaden."


'Verhalen voor gevoelige oortjes' kost 17,99 euro, telt 88 pagina's en is verkrijgbaar in meerdere boekhandels. (GMA)

Lees meer