De Antwerpse haven.
Belga De Antwerpse haven.

102.000 passagiers namen in 2018 de Pendelbus van Antwerpse haven

In 2018 hebben 102.710 pendelaars gebruik gemaakt van de Pendelbus van de Antwerpse haven. Dat is een stijging van 22,5 procent tegenover het jaar ervoor en een verviervoudiging tegenover 2014. Gemiddeld namen dagelijks 407 unieke passagiers de Pendelbus.

De Pendelbus werd in 2009 in het leven geroepen door Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO). Sinds 2016 is het beheer mee in handen van het Havenbedrijf Antwerpen en rijdt de bus in het hele havengebied. Bedrijven kunnen zich bij de Pendelbus aansluiten en betalen een bepaald bedrag per werknemer voor de heen- en terugrit. De bus rijdt dan van een bereikbare opstapplaats naar de ingang van dat bedrijf. De rijtijden zijn afgestemd op dag- en shiftploegen.

Ongeveer 60 procent van de Pendelbuspassagiers zijn vaste werknemers van havenbedrijven, de overige 40 procent zijn uitzendkrachten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer