Chef-loodgieter vrijgesproken voor diefstal uit magazijn

Chef-loodgieter F.J. heeft niet gestolen uit het magazijn van het Sint-Augustinusziekenhuis. De directie had hem op staande voet ontslagen wegens diefstal maar de strafrechter ziet daarvan geen bewijzen. F.J. wordt vrijgesproken.

F.J. zou voor 7.800 euro aan sanitair hebben gestolen om na zijn uren in het zwart te klussen. Tot die conclusie kwam een auditbureau dat op vraag van het Sint-Augustinusziekenhuis de voorraad in het magazijn controleerde. Tientallen kleinere sanitaire spullen zoals thermostaten, en kranen waren verdwenen. De klusjesmannen wezen chef-loodgieter F.J. met de vinger.


Sint-Augustinus raamde de schade op 7.800 euro en eiste dat geld terug van de ontslagen chef-loodgieter. Het ziekenhuis vorderde ook 3.000 euro voor de audit en als morele schadevergoeding. "Dit is maar het topje van de ijsberg", zei advocaat John Maes.

"Achterklap"

Advocaat Erik Maes die chef-loodgieter F.J. verdedigde, vond dat er geen bewijzen waren: "Alle beschuldigingen zijn het gevolg van roddel en achterklap."


Dat vindt ook de rechtbank: "Reeds jarenlang hing er een negatieve sfeer op de werkvloer en waren er interne conflicten. Chef-loodgieter F.J. had te veel vijanden gemaakt.


De rechtbank vindt echter weinig objectieve bewijzen van diefstal en spreekt beklaagde F.J. vrij."


(PLA)

Lees meer