Failliete horecabaas krijgt 18 maanden cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Hugo 'Jo' P. (55) uit Antwerpen veroordeeld voor een grootschalige fiscale fraude binnen de horecazaken van zijn intussen failliete Noë Groep, waar onder meer Berlin, Hangar 41, Nero, Brasserie Van Loock en Moskou deel van uitmaakten. Hij kreeg achttien maanden cel met uitstel en 12.000 euro boete, waarvan de helft effectief.


De horecazaken reduceerden hun dagomzet via het frauduleuze kassasysteem van Euro Tap Control. (Die firma en haar oprichters werden vorig jaar veroordeeld voor het faciliteren van fiscale fraude, nvdr.) Naar schatting 60 tot 70 procent van de inkomsten werd in de boekhouding opgenomen. Met het overige 'zwarte geld' werden het personeel en de leveranciers betaald. Voor alle horecazaken samen werd 9,56 miljoen euro aan omzet en 1,66 miljoen euro aan BTW niet aangegeven.De fraude deed de Noë Groep uiteindelijk de das om: eind 2014 werd het faillissement uitgesproken.


Jo P. werd vrijdag veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. De vroegere algemene managers van de zaken en zijn boekhouders kregen celstraffen van zes tot acht maanden met uitstel en boetes tot 4.800 euro, waarvan telkens de helft effectief.


(PLA/BELGA)

Lees meer