De auto kwam tegen de omheining van McCain terecht. De twee inzittenden raakten zwaargewond.
Foto Vanderveken De auto kwam tegen de omheining van McCain terecht. De twee inzittenden raakten zwaargewond.

Jongeren crashen na vlucht voor politie

Twee jongeren uit Antwerpen zijn gisterochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval in Grobbendonk. Hun voertuig crashte op de omheining van bedrijf McCain nadat de jongeren op de vlucht waren geslagen voor de politie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 4 uur 's nachts. De lokale politie kreeg een melding van 'verdachte omstandigheden'. Op de Vierselbaan in Zandhoven kruiste een politieploeg het verdachte voertuig. "Maar wanneer de verdachten hen opmerkten, namen zij de vlucht aan hoge snelheid. De patrouilleploeg moest omkeren om achter het voertuig aan te gaan", vertelt commissaris Dirk Van Peer. "Iets verder merkte de patrouilleploeg dat het voertuig uit de bocht was gegaan en tegen de omheining van het bedrijf McCain aan de Bergstraat in Grobbendonk terecht was gekomen."


In het voertuig zaten twee jongeren uit Antwerpen. Zij liepen allebei zware verwondingen op. Een van hen werd overgebracht naar het ziekenhuis van Lier, het andere slachtoffer naar het ziekenhuis van Herentals. "Allicht is er nog één persoon gevlucht uit het voertuig na de crash. De omstandigheden worden verder onderzocht."


Mogelijk sloegen de jongeren op de vlucht omdat ze op weg waren naar een inbraak. (JOBG)

Lees meer