Joodse jongen (17) slachtoffer van antisemitisme

Een 17-jarige Joodse jongen is vorige week aangevallen in Antwerpen door twee moslimjongeren. "Zonder enige aanleiding, enkel omdat hij een keppeltje droeg", vertelt Joël Rubinfeld van de Belgische Liga tegen Antisemitisme (LBCA).


De aanval gebeurde op de hoek van de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg. "De Joodse jongen wandelde voorbij twee jongeren. Eén van hen riep iets en viel hem aan. Hij kon de ergste klappen afwenden en moest gelukkig niet naar het ziekenhuis", vertelt Rubinfeld in Het Nieuwsblad. "De jongen was wel erg aangedaan van wat er gebeurd was. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al verdwenen." De politie spoort de jongeren op.


Rubinfeld wil een grote mars voor verdraagzaamheid organiseren. "De Joodse gemeenschap is bang na wat er zich de afgelopen weken heeft afgespeeld. We hopen tienduizenden manifestanten uit Vlaanderen en Wallonië op de been te krijgen, maar in stilte dromen we van honderdduizend man." De mars zou in het voorjaar in Brussel georganiseerd worden. (SFM)

Lees meer