2 De containers zullen tot 7,5 meter hoog opgestapeld worden.
Dieter Lizen De containers zullen tot 7,5 meter hoog opgestapeld worden.

Laundry Day viert twintigste verjaardag met 200 zeecontainers

Dancefestival Laundry Day bestaat dit jaar twintig jaar en viert dat met de grootste taart ter wereld, live bands zoals Bazart en een gloednieuwe opstelling met zeecontainers. De nieuwe organisatie achter het festival mikt op 40.000 muziekliefhebbers. "We willen de Antwerpenaren terug naar Laundry Day krijgen", zegt co-organisator Wim Van der Borght.

Laundry Day viert dan wel de twintigste verjaardag, de 'waslijn' naar het verleden in de Kammenstraat knippen de nieuwe organisatoren op 2 september definitief door. "Het thema is 'Welcome back' omdat het het laatste festival voor het einde van de zomervakantie is. Welkom terug ook aan de Antwerpenaar die we opnieuw naar Laundry Day willen lokken", zegt organisator Wim Van der Borght. "Maar we gaan geen waslijnen uithangen. De hele look en feel van het hele festival zullen veranderen. De negen podia zullen in een cirkelvorm worden opgesteld, van elkaar gescheiden door 200 zeecontainers die we gekocht hebben. Die containers zijn we nu zwart aan het schilderen".


Het hoofdpodium staat met live bands zoals Tout Va Bien, Warhola en Bazart garant voor kwaliteit van eigen bodem. De andere stages worden telkens 'gehost' door Antwerpse clubs zoals Roxy, Ampère en Club Vaag. Ook Studio Brussel en dj's zoals Lefto en TLP krijgen hun eigen stage, waarop ze collega dj's uitnodigen. Onder meer Len Faki, Kölsch, Lil Kleine, The Magician en dj Craze staan al zeker op de affiche. In het hart van de stervormige podiumopstelling zal een groot backstage & vip-podium een 360 graden uitzicht op het festival geven.

2 De bijzondere stervormige opstelling van de podia.
Dieter Lizen De bijzondere stervormige opstelling van de podia.

Levenslang ticket

Om de twintigste verjaardag te vieren, wil Laundry Day Festival iedereen trakteren op een stukje taart. Op zondag 20 augustus zal de organisatie samen met de Vlaamse Bakkerswereld proberen om het wereldrecord van de grootste taart ter wereld te verbreken. "We delen die dag 10.000 stukken taart uit", zegt Wim. "In twintig daarvan zit een mooi cadeau: een lifetime ticket voor Laundry Day voor twee personen. De Nationale Loterij doet er ook nog eens honderd verstopte win for life biljetten bij. Het wordt een leuke namiddag waarop iedereen de spectaculaire stages al eens kan komen bewonderen."


De organisatie hoopt op 40.000 bezoekers. De eerste 5.000 tickets zijn al de deur uit. De rest is vanaf nu te koop vanaf 49 euro voor een gewoon dagticket en 89 euro voor een backstage vip ticket. (DILA)

Lees meer