Kato en Mathias zijn erg onder de indruk van de haven.
Foto Laenen Kato en Mathias zijn erg onder de indruk van de haven.

Na de zee- en bosklassen nu ook havenlandklassen

Na de zee- en bosklassen is er nu ook de Havenlandklassen. Een driedaagse excursie met de haven van Antwerpen als rode draad. De leerlingen van het GTI Beveren mochten als eerste de nieuwe havenlandklassen uittesten.


Deze eerste reeks van de havenlandklassen is nog een proefproject maar vanaf mei volgend jaar zouden alle scholen zich kunnen inschrijven. "We richten ons op de tweede graad van het secundair onderwijs en dat voor alle richtingen", legt Liesbet Theys van het Havencentrum uit.


Tijdens de drie dagen lange ontdekkingstocht van de haven staat er onder andere een GPS-spel in de haven gepland, gaan de leerlingen op bezoek in Fort Liefkenshoek en trekken ze naar het Verdronken Land van Saeftinge. Kato (13) en Mathias (12) waren alvast erg onder de indruk van de haven. "We hadden wel al eens geleerd over de haven in de lagere school maar de haven van zo dichtbij zien is toch nog iets anders. Ik was vooral onder de indruk van grote schepen en kranen", vertelt Mathias. Kato genoot dan weer vooral van de phonografie opdracht. "We moesten foto's uit verschillende perspectieven nemen van de haven vanop de boot", legt ze uit. Wat de kostprijs exact zal zijn, dat zal moeten blijken na het proefproject. (ADA)

Lees meer