Nederlandse site Vlinderscrime: "Oorlog om 900 kg cocaïne"

De Nederlandse website Vlinderscrime beweert dat de oorlog tussen drugsbendes in Antwerpen zijn oorzaak vindt in een verdwenen partij cocaïne van 900 kg.

Het gaat om een partij waarvan de geperste zakken een stempel Nike hebben. De drugsbaron Othman El Balouti uit Borgerhout zou die partij niet hebben afgerekend aan zijn Nederlandse rivaal Housseine El S. Deze topcrimineel uit Amsterdam heeft daarom twee jongens ingehuurd om El B. te liquideren.


Volgens Vlinderscrime doet Othman El B. er alles aan om aan liquidatie te ontkomen door onschuldige namen erbij te betrekken. Dat verklaart de schietpartijen in Brecht en op de Antwerpse Linkeroever. Daar werden Frank V. en Jorn R. onder vuur genomen. Zij zouden de cocaïne voor Othman El B. uit de container hebben gehaald.


De andere schietpartijen in de Borgerhoutse Guldensporenstraat en de wijk Antwerpen-Dam zijn volgens Vlinderscrime compleet naast de kwestie. De mensen die daarbij geviseerd worden, hebben niets te maken met verdwenen cocaïne.


Tot slot zegt een bron aan Vlinderscrime dat de ontvoering van drugssmokkelaar Abdelkader B., die deze zomer verdween, in scène is gezet. "Een grote schijnvertoning van Albdelkader B. om zo zijn straf in België te ontlopen." (PLA)

Lees meer