Zicht op Linkeroever
Klaas De Scheirder Zicht op Linkeroever

Nieuwe wandeling zet auteurs in de kijker op Linkeroever

Het is niet iets wat meteen opvalt maar heel wat straatnamen op Linkeroever zijn vernoemd naar een auteur uit de Vlaamse of Europese literatuur. Om dat onder de aandacht te brengen worden er gegidste wandelingen georganiseerd langs stoeptegels met inspirerende citaten met het boek Citaat op Straat als leidraad. Het boek vertelt het verhaal van deze Antwerpse wijk aan de hand van deze straatnamen. 

“Bewoners zijn zich niet altijd bewust van de culturele of zelfs historische waarde van de persoon naar wie hun straat is vernoemd. Deze wandeling legt literaire wortels bloot en brengt daar zo verandering in”, stelt districtsschepen voor Cultuur Femke Meeusen. Bekende Antwerpenaars zoals Kristien Hemmerechts, Axel Daeseleire en De Strangers lieten zich inspireren door de citaattegels in deze straten om zelf een tekst te schrijven, al dan niet met een link naar Linkeroever. Ook die verhalen staan in het wandelboek Citaat op straat en komen tijdens de uitstap aan bod.

De wandeling vindt plaats op woensdag 3 en 24 april van 10 uur tot 12.30 uur en van 14 uur tot 16.30 uur. Meer info vind je op www.citaatopstraat.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer