2 Een simulatiebeeld van de ijspiste, met zicht op de Schelde en de skyline.
Club Cabane Een simulatiebeeld van de ijspiste, met zicht op de Schelde en de skyline.

Schaatsen met zicht op de Schelde

IJSPISTE VAN CLUB CABANE OP LINKEROEVER OPEN TOT EIND FEBRUARI

Na het succes van Club Cabane Family Beach afgelopen zomer, komt er een wintereditie van de familiebar met speelstrand. Vanaf 7 december kan je bij Club Cabane Winter Edition een feestelijk winterdorp ontdekken, compleet met kerstchalets en overdekte schaatspiste van 350 vierkante meter.

Behalve op de Groenplaats zal je deze winter ook kunnen schaatsen op Linkeroever. Club Cabane, afgelopen zomer ingericht als familiestrand, zal omgetoverd worden tot een winters dorp met ijspiste aan de Jachthavenweg. "Club Cabane was jarenlang louter een eventlocatie voor privéfeesten waar in de zomer weinig gebeurde", vertelt uitbater Wim Van der Borght.


"Daarop besloten we om er een familiebar van te maken waar ouders met een gerust hart hun kinderen vrij konden laten spelen. Dat bleek een groot succes en families stelden ons de vraag waarom er hier in de winter niks te doen is? Daarop zijn we beginnen tekenen aan een echt winterdorp met schaatsbaan van 350 vierkante meter."


Volgens Wim is de ijspiste, de eerste op Linkeroever, uniek om twee redenen: "Eigenlijk zal onze schaatsbaan overdekt zijn maar doordat het een doorzichtige tent zal zijn met open zijkanten, behoud je continu zicht op de sterrenhemel, de Schelde en de skyline van Antwerpen. Ook anders dan vele andere ijspistes: de onze gaat niet weg na Kerstmis, we blijven open tot bijna krokus."

2 Open vuurtjes en kerstbomen moeten voor een gezellige sfeer zorgen.
Club Cabane Open vuurtjes en kerstbomen moeten voor een gezellige sfeer zorgen.

Schapenvachten

Voor de sfeer zorgen 2 aangeklede 'chalets': Club Cabane en Strantwerpen krijgen een winterse make-over met gezellige schapenvachten, geweien, tartankussens en open vuurtjes. Buiten komen er jenever-, chocomelk- en glühwein-bars. Wie trek krijgt, kan zijn benen onder tafel schuiven voor een winter-BBQ, raclette, tartiflette of braadworst. Elke zondag is er ook een familiebrunch.


Club Cabane mikt opnieuw op families, maar ook op bedrijven en scholen die er uitjes kunnen organiseren. "Een ticket voor de ijspiste zal 7 of 8 euro bedragen, in die prijs zit de huur van de schaatsen inbegrepen. Voor scholen komen er speciale tarieven. We gaan ook de Kerstman uitnodigen, en voorzien kinderanimaties, curling en ijshockey-initiaties naast live optredens voor jong en oud", zegt Wim.

Waterbus

Om de buurt te ontzien werd een overeenkomst gesloten met camping De Molen. "De kampeerweide wordt in de winter niet gebruikt en zo kunnen we daar parking voorzien voor maximaal 500 wagens. Maar je kan ook perfect met de waterbus komen, die stopt quasi voor onze deur. We hopen ook de bewoners van Linkeroever zelf, tot hiertoe een onbediend publiek qua winterbars, te lokken." Het Club Cabane winterdorp opent op 7 december. Tijdens de kerstvakantie zal de Club elke dag open zijn, ook op alle feestdagen. Zo plannen ze een spetterende oudejaarsavond met zicht op het stadsvuurwerk boven de Schelde.

Lees meer