Stany Crets en Dirk Van Vooren stellen hun winterrevue voor.
Photo News Stany Crets en Dirk Van Vooren stellen hun winterrevue voor.

Stany Crets en Dirk Van Vooren willen revue redden

Wie bij de term 'winterrevue' denkt aan iets te dikke danseressen met pluimen in hun achterwerk, sketches zonder pointe en een zaal vol bomma's, moet vanaf eind dit jaar zijn idee herzien. Stany Crets wil als regisseur en scenarist van een winterrevue 2.0 het genre nieuw leven inblazen.


"We willen ook de jeugd lokken met deze revue. Er ligt een dikke laag stof op het genre en dat willen we eraf blazen met hulp van Stany", zegt theaterdirecteur Dirk Van Vooren. "Stany is dankzij onder meer Oud België, Debby en Nancy en tal van musicals erg vertrouwd met het genre."


Hoe het er exact zal uitzien is nog niet bekend. "Ik heb geen flauw idee waar ik aan begin", geeft Stany Crets toe. "Maar toen Dirk me op zijn knieën kwam smeken om mee te doen, kon ik, met mijn grote liefde voor het genre, niet weigeren. Welke 6 topvedetten zullen meespelen is nog niet zeker, maar er doet wel al zeker een zeskoppig showballet en een live-orkest mee, net als schitterende decors en kostuums."


De winterrevue zal 25 keer te zien zijn, van 17 december 2015 tot 10 januari 2016 in zaal Elckerlyc in Antwerpen. (DILA)

Lees meer