Een beeld van de festivalgangers tijdens een vorige editie.
Foto Laenen Een beeld van de festivalgangers tijdens een vorige editie.

Summerfestival legt eigen bussen in door staking De Lijn

De aangekondigde stakingsactie bij De Lijn is een dikke streep door de rekening van dancefestival Summerfestival. De organisatie legt het hele weekend alvast 10 zelf gehuurde bussen in. "Een serieuze meerkost voor ons festival, ik schat toch zo'n 15.000 tot 20.000 euro voor de drie dagen samen", klinkt het.

Zaterdag en zondag zakken er telkens 12.000 tot 15.000 bezoekers naar het terrein aan de Middenvijver af. 8.000 van hen zullen vrijdag al komen kamperen aan de festivalweide. "Vrijdagavond wordt sowieso een heel druk moment met de start van de vakantie en de uittocht naar zee en vakantiebestemmingen. De verwachting is dat het bijvoorbeeld aan de Waaslandtunnel al snel vast zal staan", zegt Joni Junes van VAB.


"Aan die tunnel is het sinds de start van de knip begin juni elke dag heel druk. Festivalgangers kiezen beter voor de trein in combinatie met de Velo of, vanaf zaterdag, voor de waterbus. Ook de overzetboot van het Steenplein naar het Frederick Van Eedenplein is een alternatief."


De organisatie deelt de mening van VAB niet: "Het festival gaat gewoon door. We zijn uiteraard niet opgezet met de staking van De Lijn, maar ook niet met de voorbarige waarschuwing van VAB", zegt organisator Wim Van Der Borght.

Vijf startplaatsen

"De toegankelijkheid met de wagen blijft goed. De knip van de Leien ligt ver van ons terrein en de vakantie-uittocht verloopt niet in de richting van Antwerpen. Wij hebben een erg jong publiek van 16 tot 24 jaar en voorzien kiss and ride zones waar ouders hen kunnen afzetten. Daarnaast gaan we 10 eigen bussen inleggen, met 5 startplaatsen zoals het Centraal-Station, Beveren, de Carrefour van Schoten, het shopping center in Wijnegem en mogelijk ook vanuit het Gentse." (DILA)

Lees meer