De podia staan met de rug naar elkaar toe.
Foto Laenen De podia staan met de rug naar elkaar toe.

Terrein krijgt zwart strak kleedje

De organisatie achter het dancefestival Laundry Day vernieuwt ook het terrein grondig. De thematische, frivole inkleding van verschillende feesttenten en het hoofdpodium maakt plaats voor een strakke, zwarte look met weinig opsmuk behalve metersgrote led-schermen. De opstelling is ook best vernieuwend te noemen.


"We vieren de verjaardag met een speciale opstelling van de 10 podia die met de rug naar elkaar toe staan, met in het midden een groot backstage vip-podium", zegt Wim Van der Borght. "Elk podium heeft een eigen stijl met eigen dj's, gehost door community partners uit het Antwerpse nachtleven zoals Club Vaag, Ampère, Roxy en Club Exo, door dj's zoals TLP, Lefto of door radiozender Studio Brussel. We hebben ook één live stage waar onder meer Cookies & Cream, Coely, Tout va bien, Warhola, Bazart komen optreden".


In de topjaren zoals 2014 lokte Laundry Day 65.000 dancefans. Vorig jaar waren dat er nog 34.000. De ambities van de nieuwe organisatie zijn meer bescheiden. "De ticketverkoop loopt goed, we hopen op 25.000 bezoekers maar veel hangt af van het weer", zegt Wim. "Het KMI voorspelt prima festivalweer, overwegend droog, niet te warm en niet te koud". (DILA)

Lees meer