Lieven Samyn

Twee leden van Assyrische misdaadorganisatie langer aangehouden

Twee verdachten die werden opgepakt in het onderzoek naar een Assyrische misdaadorganisatie blijven nog zeker een maand aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen vrijdagmiddag beslist. 

De criminele organisatie rond de Assyrische familie Y. hield zich bezig met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapenhandel en corruptie. De organisatie probeerde ook invloed te verwerven bij onder meer de stadsdiensten, de politie, het bankwezen, de politiek, de kerk en de haven.

Een twintigtal verdachten werd aangehouden, onder wie een voormalige planner bij havenbedrijf DP World en een agent van de lokale politie van Antwerpen. Een tweede agent werd vrijgelaten na een procedurefout. Zij zouden hand- en spandiensten geleverd hebben aan de organisatie. Een voormalige stadsbeambte zou dan weer tegen betaling authentieke identiteitsdocumenten aan de groep geleverd hebben.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer