Lieven Samyn

Twee leden van Assyrische misdaadorganisatie langer aangehouden

Twee verdachten die werden opgepakt in het onderzoek naar een Assyrische misdaadorganisatie blijven nog zeker een maand aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen vrijdagmiddag beslist. 

De criminele organisatie rond de Assyrische familie Y. hield zich bezig met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapenhandel en corruptie. De organisatie probeerde ook invloed te verwerven bij onder meer de stadsdiensten, de politie, het bankwezen, de politiek, de kerk en de haven.

Een twintigtal verdachten werd aangehouden, onder wie een voormalige planner bij havenbedrijf DP World en een agent van de lokale politie van Antwerpen. Een tweede agent werd vrijgelaten na een procedurefout. Zij zouden hand- en spandiensten geleverd hebben aan de organisatie. Een voormalige stadsbeambte zou dan weer tegen betaling authentieke identiteitsdocumenten aan de groep geleverd hebben.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer