Umami, Danieli I Divino, De Shop, Roxy en Cielo niet betrokken bij proces rond kassafraude

In het artikel over het proces rond kassafraude voor de Antwerpse correctionele rechtbank schreven we twee weken geleden verkeerdelijk dat de Antwerpse restaurants Umami en Danieli I Divino, maar ook De Shop, nachtclub Roxy en Cielo betrokken zijn.

"Dat klopt niet", zegt Wim Van der Borght. Hij is gedelegeerd bestuurder van Shrimp Tempura. Dat is de groep die nu Umami, Daniel Il Divino, Hippodroom Antwerpen, Velvet Lounge, Club Cabane, Strantwerpen, Kasteel Den Brandt, De Shop, Club Vaag en Roxy uitbaat. "De rechtszaak is het gevolg van een situatie uit 2010, waar we eigenlijk niets mee te maken hebben", klinkt het.


Eddy Roothaert die met zijn vader Flor vervolgd wordt, had na een klacht van BBI in 2010 een fiscaal akkoord afgesloten: het betalen van de ontdoken belastingen en een boete. Dat ging om twee vennootschappen: Velvet Lounge en Marnix, allebei in de Luikstraat. "Daarmee is dit dossier in principe rechtgezet. Dat was het einde van Velvet Lounge. Na de fiscale correcties werd met nieuwe aandeelhouders en financierders een nieuwe vennootschap opgericht: Shrimp Tempura", legt Wim Van der Borght. "In 2011 werd ook beslist om volledig over te schakelen op de zogenaamde witte kassa's, toen dat nog niet verplicht was.


Eddy Roothaert heeft het boetekleed aangetrokken en met hard werken is de ganse groep perfect in orde met de wetgeving. Dat resulteerde onder meer in een kapitaalsverhoging, maar ook in een banklening van 1,25 miljoen euro. Dat betekent dat de bank ook gelooft in ons verhaal." (KAV)

Lees meer