Screenshot uit het filmpje.
RV Screenshot uit het filmpje.

Kopschopper opgepakt na schokkende beelden uit Antwerpse metro

De politie heeft twee jongens van 17 jaar opgepakt in het onderzoek naar het filmpje waarin een man wordt aangevallen in een metrostation in Antwerpen. Een van hen, de jongeman die op de beelden het slachtoffer schopt, is al gekend voor meerdere feiten bij de politie. Ook het slachtoffer werd intussen geïdentificeerd. De jongens moeten de nacht in de cel doorbrengen en verschijnen morgen voor de jeugdrechter.

“De feiten speelden zich op zaterdag 6 april in de vroege ochtend af, tussen 5 uur en 5.30 uur, in premetrostation Astrid. Een man werd aangevallen door twee jongeren en beroofd van zijn portefeuille. De verwondingen van het slachtoffer waren gelukkig niet al te erg”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

De aanval werd gefilmd en de beelden werden verspreid via sociale media. Ook de politie zag het filmpje en startte een onderzoek. Dat leidde zondag tot de arrestatie van twee minderjarigen. Een van hen is al veelvuldig in aanraking gekomen met de politie. 

De beelden van het kopschopincident werden massaal gedeeld op sociale media, ook door Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter. “Een zoveelste geval van zinloos geweld en blijkbaar staan er op het account van de betrokkene nog filmpjes waarin hij over auto’s loopt of een foto waarin hij poseert met een pistool in zijn hand.”

Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) veroordeelt de aanval. “Het is enorm laf om een wellicht dakloze man zo aan te vallen”, zei hij in VTMNIEUWS.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rania Desaegher

    Die jongeren blijven dat doen, want krijgen haast geen straf en ze zijn er nog fier op ook.

  • Yves Van Rossem

    En wat gaat er hiermee uiteindelijke "concreet" gebeuren ? verder blijven bepamperen zoals altijd ? Zeggen dat ze "het niet meer mogen doen" ? of dat ze gestraft worden als ze het nog een "een volgende keer" doen ?

Lees meer