Vzw 'De Tuut van Tegenwoordig' boos op Laundry Day

De Tuut van Tegenwoordig, een vzw die wijst op de gevaren van te luide muziek, is boos op de organisatie van Laundry Day. "Blijkbaar zijn we er niet welkom."


De Tuut van Tegenwoordig voert strijd tegen oorsuizen en gehoorschade. De vrijwilligers van de organisatie hoopten het afgelopen weekend gratis oordopjes konden uitdelen op Laundry Day, maar bleken niet langer welkom.


"Twee dagen voor het festival kreeg ik bericht dat alle partners plots in een witte vouwtent moesten staan die Laundry Day voor ons zouden huren", zegt Bert Lecomte van De Tuut. "Kostprijs van die tent voor één dag? Duizend euro. Waar is het respect gebleven voor kleine organisaties die zich met hart en ziel vrijwillig inzetten?"


Laundry Day betreurt het voorval. "We hadden na Summerfestival, dat we in het begin van de zomer organiseren, aangegeven dat we onze bezoekers graag zélf gratis oordopjes wilden aanbieden", zegt organisator Wim Van der Borght. "Toen we in aanloop naar Laundry Day door De Tuut werden benaderd, hebben we hen blijkbaar een commerciële standplaats aangeboden. Een misverstand." (BJS)

Lees meer