Foto Henk Deleu

Buurtbewoners vrezen overlast door komst nieuwe danstempel

Een milieu-aanvraag voor Flight 90, een nieuwe danstempel in gewezen textielfirma Steverlynck in Vichte, zaait onrust. "Amusement moet zeker kunnen, maar niet in deze woonomgeving", zegt Marianne Vancaeneghem. Zaakvoerder Klaas De Coster wil overleg met de buurtbewoners en het gemeentebestuur.

Flight 90, een danstempel in Opwijk in Vlaams-Brabant, wil eind 2014 een tweede vestiging openen in Vichte. Klaas De Coster liet zijn oog vallen op de gebouwen van ex-textielbedrijf Steverlynck in de Oudenaardestraat. Omwonenden vrezen overlast, daarom verspreiden ze vandaag 1.200 pamfletten. "Ik ken iemand die vroeger dicht bij discotheek Lagoa in Menen woonde", zegt Marianne Vancaeneghem. "Ook daar werden veel beloftes gemaakt, maar in de praktijk vonden ze spuitnaalden in hun tuin."


Klaas De Coster laat zich niet afschepen. "We gaan voor een capaciteit van 900 personen. Bedoeling is om twee zaterdagen per maand een groot evenement te organiseren en maandelijks op een donderdag een afterworkparty te houden. In Opwijk, waar we enkele jaren geleden een eerste zaak opstartten, hebben we een goeie verstandhouding met de buurt. Ook daar was er vooraf protest, maar we hebben duidelijke afspraken gemaakt. Zo huren we er hangars, waar parking is ingericht. Geluidsoverlast gaan we tegen door experten in te zetten. We werken ook met lidkaarten. Enkel 20-plussers worden toegelaten. Ik wil in samenspraak met het gemeentebestuur een infovergadering organiseren."


Het openbaar onderzoek rond de aanvraag voor de milieuvergunning loopt tot maandag 17 maart. Tot dan kunnen buurtbewoners bezwaren indienen. Burgemeester Claude Van Marcke (Samen Eén) volgt de buurt. "Ik zal niet tegen de zin van de bevolking een vergunning afleveren", zegt Van Marcke. "Er zijn betere locaties voor een danstempel, want het terrein bevindt zich in een bebouwde kom."


Er vindt op maandag 10 maart om 19 uur een buurtvergadering plaats in zaal Rembrandt. (LPS)

Lees meer