Klaas De Coster geeft de strijd niet op.
Foto Deleu Klaas De Coster geeft de strijd niet op.

Gemeente wil geen dancing

Het gemeentebestuur stapt naar de Raad van State om de komst van een omstreden dancing in Vichte te verhinderen. "We vrezen voor overlast", zegt burgemeester Claude Van Marcke (Samen Eén). "Ik heb geduld en geef niet op", reageert zaakvoerder Klaas De Coster.

Flight 90 kreeg van de provincie groen licht voor een danstempel in ex-textielfirma Steverlynck in de Oudenaardestraat 84 in Vichte. De gemeente weigerde eerder een milieuvergunning, maar de provincie kende die in beroep toch toe, mits enkele voorwaarden. Zo moet Flight 90 een nazicht bij de dienst brandvoorkoming aanvragen. Het aantal bezoekers wordt beperkt tot zeshonderd per avond. Verder moeten er minimum 260 parkeerplaatsen zijn.


Die voorwaarden volstaan niet voor het gemeentebestuur, dat nu naar de Raad van State stapt om de milieuvergunning te laten vernietigen. "Er blijven te veel bezorgdheden zoals mogelijke parkeerproblemen en geluidshinder in de buurt", zegt burgemeester Van Marcke. De gemeente staat onder druk van omwonenden, die 200 bezwaarschriften indienden. "We geloven ook niet dat de evenementenhal zal kunnen voldoen aan de verplichte (brand)veiligheidseisen", voegt CD&V-schepen Rik Colman er aan toe. "Bovendien moet Flight 90 nog steeds een stedenbouwkundige vergunning krijgen voor de functiewijziging van de gebouwen", aldus Rik Colman.

Sterk dossier

Klaas De Coster, die in Opwijk in Vlaams-Brabant al een gelijkaardige danstempel uitbaat, is misnoegd. "Mijn dossier is sterk, maar de gemeente gelooft mij en het provinciebestuur niet. Er is zeker genoeg parking. De beperking van zeshonderd feestvierders vormt geen probleem, net als de brandveiligheid. De stedenbouwkundige vergunning is een formaliteit. Ik geef niet op en leg me er niet bij neer."


De bedoeling was om tegen eind dit jaar twee zaterdagen per maand te feesten van 22 tot 5 uur, maar die timing wordt niet gehaald. (LPS)

Lees meer