Mannen van de technische dienst ruimen de brokstukken op na de aanrijding waarbij een tuinmuur van twee meter hoog instortte.
Lieven Samyn Mannen van de technische dienst ruimen de brokstukken op na de aanrijding waarbij een tuinmuur van twee meter hoog instortte.

Tuinmuur stort in na aanrijding

In de Hemelstraat in Ardooie is zaterdagochtend een tuinmuur van zo'n twee meter ingestort. Dat gebeurde na een aanrijding.

Een jongeman uit Ardooie kwam met zijn Citroën Berlingo vanuit de Beverensestraat de Hemelstraat ingedraaid. Door het manoeuvre rolde een flesje drank van de passagiersstoel. De jongeman wou het flesje grijpen maar merkte de geparkeerde Opel Astra van bewoner Dave Platteau niet op. Hij knalde er met zijn voertuig tegen. Door de klap vloog één van de wagens ook tegen de tuinmuur, die het meteen begaf. Beide voertuigen liepen heel wat schade op door de aanrijding en de vallende bakstenen.


De Citroën Berlingo moest getakeld worden, de 20-jarige automobilist uit Ardooie werd lichtgewond en in shock naar het ziekenhuis gebracht.


Politie en brandweer konden ook rekenen op bijstand van de technische dienst van de gemeente om met een kraan en lichte vrachtwagen met laadbak de brokstukken op te ruimen en een afsluiting op de plaats van de verdwenen muur te plaatsen. (LSI)

Lees meer