2 In deze auto viel 1 dode, een man van 67 jaar.
Vanderveken In deze auto viel 1 dode, een man van 67 jaar.

Eén dode bij ongeval met gezin

BESTUURDER (67) WIJKT AF VAN RIJVAK EN RIJDT IN OP TEGENLIGGER

Bij een frontale botsing op de Geelsebaan in Dessel zijn gisteren een dode, twee zwaargewonden en drie lichtgewonden gevallen. Het dodelijke slachtoffer is een 67-jarige man uit Arendonk. Zijn echtgenote zat naast hem in de auto en raakte zwaargewond. In de andere auto zat een gezin, waarvan de moeder zwaargewond raakte. De twee kindjes van 8 en 10 jaar en de papa raakten lichtgewond.

Een gezin uit Sint-Dimpna bij Geel kwam gisterennamiddag terug van de Beekse Bergen in Nederland, waar ze gezellig op vakantie waren geweest. Hun mooie tijd samen werd abrupt veranderd in een drama. Op de Geelsebaan in Dessel werd hun Volkswagen Tiguan ter hoogte van het kruispunt met de Europalaan plots aangereden door een Renault Clio, die uit de richting van Geel kwam. Om een nog onduidelijke reden week die wagen af van zijn rijvak. "Wat een klap, we schrokken allemaal", reageert een bewoner.

2 In deze auto zat een koppel met twee kinderen. De vader en de kindjes raakten lichtgewond, de mama zwaargewond.
Vanderveken In deze auto zat een koppel met twee kinderen. De vader en de kindjes raakten lichtgewond, de mama zwaargewond.

In shock

"Direct zijn we op straat gaan kijken en toen zagen we daar één grote ravage. Voorbijgangers waren gestopt en hadden de hulpdiensten al verwittigd", zegt de man. Ondertussen waren de vier gezinsleden zelf al uit hun autowrak gesukkeld. "Ze lagen allemaal in het gras, naast de rijweg te bekomen. Met allemaal omstaanders - onder wie gelukkig een verpleegster - zijn we op hen blijven inpraten. Ze waren gelukkig nog alle vier bij bewustzijn. Tegen de kinderen zei ik dat ze rustig moesten blijven en dat er bijna hulp zou arriveren", aldus de buurman.Terwijl een groepje zich over het gezin ontfermde, bekommerde een andere groep van omstaanders zich om het koppel uit de aanrijdende auto. De bestuurder van de wagen zat gekneld in het voertuig. Zijn echtgenote was zwaargewond, maar kon wel uit het wrak geraken. Ze verkeerde in shock. "We hebben haar man bevrijd. De mensen van de MUG en de ziekenwagen - in totaal kwamen vijf ziekenwagens ter plaatse - zijn hem meteen beginnen te reanimeren", zegt Eric Geerinckx van de brandweer Mol. De man werd nog naar het ziekenhuis van Geel overgebracht, maar overleed daar kort nadien. Het gaat om de 67-jarige S.H. uit Arendonk. Zijn vrouw, de 64-jarige M.E., ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis van Geel.


Het gezin werd overgebracht naar het ziekenhuis van Mol.

Schaafwonden

De papa, de 46-jarige M.M. raakte lichtgewond. De twee kinderen, een zoon van 10 en een dochter van 8 jaar, raakten ook lichtgewond. Ze hadden voornamelijk schaafwonden en pijn aan de ledematen opgelopen. De mama van het gezin, een 42-jarige H.A. was zwaarder gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.


Een deskundige van het parket kwam gisteren nog ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het is namelijk nog niet duidelijk waarom de Renault van zijn rijvak is afgeweken.

Lees meer