2 De containerstraatjes worden voortaan versierd met kunstgras en kunstbloemen.
Mozkito De containerstraatjes worden voortaan versierd met kunstgras en kunstbloemen.

Kunstgras en kunstbloemen aan afvalcontainers moeten sluikstorters tegenhouden

De afvalcontainers in Asse worden voortaan versierd met een kunstgrastapijt en kunstbloemen. De nieuwe maatregel moet sluikstorten tegengaan.

De nieuwe aankleding van de afvalstraatjes krijgt de hippe naam ‘ContainerCoats’ en komt overgewaaid uit Nederland. Daar bleek dat het aanbrengen van kunstgrasmatten het sluikafval deed dalen. “Veel mensen gooien hun afval of huisvuilzakken nu naast de containers”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). “Vooral aan het containerstraatje in de Noorderlaan in Zellik is dat een probleem aan het worden. Elke dag moeten we hier sluikstorten opruimen.”

De gemeente gaat voor de nieuwe maatregel in zee met het Nederlandse bedrijf ANDC uit Nijmegen. ANDC introduceerde kunstgrasmatten eerder al in Rotterdam waarna het aantal sluikstorten met 70 procent werd teruggedrongen. De kunstgrasmatten en bijhorende bloemen hebben wel een stevig kostenplaatje. ANDC rekent 5.550 euro aan voor het aankleden van één afvalstraatje. “We zijn de eerste gemeente in België die dit proefproject realiseert”, zegt Van Elsen. “We gaan de komende weken zien of het project tot positieve resultaten leidt. Is dat het geval, dan gaan we ook andere afvalstraatjes aankleden met de ContainerCoats.”

2 De leerlingen van de gemeenteschool kwamen het vernieuwde afvalstraatje mee inhuldigen en hadden ook enkele slogans bij.
Mozkito De leerlingen van de gemeenteschool kwamen het vernieuwde afvalstraatje mee inhuldigen en hadden ook enkele slogans bij.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • David De Geyter

    Als ze nu echt gaan denken dat ze daarmee het sluikstorten gaan verminderen! Die vervuilers lachen daar eens mee.

Lees meer